Erou la doar patru ani! Și-a salvat mama, după ce a sunat singur la serviciul de ambulanță

Micuțul erou a sunat la numărul național de urgență – 000 – pe data de 27 august. El le-a spus operatorilor: „Mama a căzut”, după ce femeia leșinase în casă. Le-a mai spus că are patru ani și că are un câine „care latră mereu la oameni”. Întâmplarea face că mama lui l-a învățat să sune la serviciul de ambulanță cu doar o zi înainte.

Monty Cocker a salvat-o pe mama lui
Monty Cocker a salvat-o pe mama lui

Foto: Facebook/ AMBULANCE TASMANIA

Gestul băiețelului a contat enorm în salvarea mamei sale

„Când am ajuns la adresă,  băiețelul era la fereastră și ne făcea cu mâna”, a spus paramedicul Mark Small, citat de BBC. Odată intrați în casa din Launceston, Tasmania, medicii au fost ajutați de Monty ca să își dea seama că mama sa, Wendy, a suferit o criză și a leșinat. Gândirea lui rapidă a făcut o diferență uriașă, au precizat paramedicii australieni. „Mai ales atunci când te lovești la cap după o căzătură sau dacă ai o criză prelungită, poate fi o situație foarte gravă”.

Citește și: Jandarmul-erou! A salvat o famlie dintr-un incendiu, deşi era în timpul liber

Wendy Cocker, o asistentă medicală, le-a spus reporterilor că Monty știe că a făcut un lucru bun, dar că nu se consideră un supererou, deși a jucat un rol foarte important în salvarea vieții mamei sale. Băiețelul le-a spus prietenilor de la grădiniță că totul a fost  foarte „ușor”. Când a ajuns acasă, bunica lui l-a întrebat: „Unde este supereroul meu?”, dar el i-a răspuns modest: „Nu sunt un supererou. Sunt doar un erou.”.

Iată și: Povestea lui Patron, căţelul erou din armata ucraineană, care depistează mii de bombe

I-a uimit chiar și pe paramedici

Vezi și: Funeralii demne de erou de război pentru un șobolan

Cu o zi înainte de acest incident, Wendy  îi explicase lui Monty cum să cheme o ambulanță de la un telefon mobil blocat și deblocat. Însă, ea nu se aștepta că fiul ei va trebui să folosească aceste cunoștințe atât de curând. Femeia a spus că își amintește că nu se simțea bine în ziua în care a leșinat. Soțul ei nu se afla acasă în acel moment, așa că gestul lui Monty a contat enorm.

Iată și: Chirurgul erou! A făcut 37.000 de operații gratis

M-am simțit rău și am încercat să îl sun pe soțul meu, dar am leșinat în timp ce făceam asta. De atunci, mi s-a tăiat filmul și nu mai știu ce s-a întâmplat”, a povestit femeia. Paramedicii s-au întors marți la casa din Launceston, pentru a-i acorda lui Monty un certificat de apreciere.

Te-ar putea interesa și: Micul erou şi-a anunţat vecinii că vine viitura

„Sunt atât de mândru de el. Cu siguranță a salvat ziua! Sunt paramedic de 13 ani și am avut copii mai mari care au sunat la salvare, dar niciodată un copil de doar patru ani”, a mai spus paramedicul Mark Small.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
horoscop zilnic 4 octombrie jpeg
cub rona hartner png
jenna ortega despre rolul wednesday jpg
cub Top 3 cele mai dotate zodii png
catherine zeta jones png
FotoJet (5) jpg
cub rebeca onoriu png
image
image
image
image
image
image
foto1 porcul jardelb jpg
foto1 anais si antoniob jpg
calendar ortodox 2021 8 decembrie sf cuvios patapie doxologia jpeg
marilyn manson Popa Elena Luminita jpg
Forțe de ordine în preajma ambasadei Ucrainei la București după ce au fost descoperite niște plicuri suspecte. FOTO Inquam Photos / George Călin
FotoJet jpg