Eroul de pe Titanic care a salvat multe vieți. A reușit să supraviețuiască pentru că băuse foarte mult alcool

A fost un adevărat erou, deși nu multă lume a auzit vreodată numele său. Charles John Joughin s-a numărat printre supravieţuitorii de pe Titanic, iar povestea sa se numără printre cele mai fascinante. A reușit să scape ca prin minune de tragedia care a curmat nenumărate vieți pentru că a consumat o cantitate mare de alcool.

Povestea lui Charles Joughin, bucătarul de pe Titanic / foto: Colaj captură video
Povestea lui Charles Joughin, bucătarul de pe Titanic / foto: Colaj captură video

Charles Joughin, născut în Birkenhead, pe 3 august 1879, avea 30 de ani când şi-a depus cererea de-a deveni bucătarul de pe Titanic. Era însurat cu Louise (31) şi avea doi copii, pe Agnes (3), născută în Liverpool, şi pe Roland (1), care a venit pe lume în Southampton. El era responsabil de munca a 13 oameni, pentru care era plătit cu 12 lire sterline pe lună, unul dintre cele mai mari salarii de la bordul faimoasei nave.

De asemenea, Charles s-a numărat printre supravieţuitorii tragediei. Când vasul a lovit aisbergul, pe 14 aprilie 1912, la 23.40, el era liber, terminase munca și se afla în cabina sa. După coliziune, bucătarul își aduna colegii bucătari și brutari pentru a ajuta la procesul de evacuare. Totodată, i-a trimis pe brutarii lui cu 50 de pâini pe care să le ia oamenii în bărcile de salvare şi apoi s-a întors în camera lui pentru a lua o gură de băutură.

Deși a urcat pe punte, pentru a se urca în barca de salvare care i-a fost atribuită, el a început să ajute femeile şi copiii. Ulterior, a mai luat o gură de liquor, pentru a se îmbărbăta puţin. A aruncat scaune în apă, pentru a le fi de folos celor care cădeau din bărcile de salvare sau celor care se aruncau în apă de teamă.

Ultimul om care părăsea Titanicul în viață

A mai luat o gură de alcool, moment în care a auzit un zgomot „ca și cum ceva s-ar fi îndoit", care a fost, de fapt, sunetul Titanicului rupându-se în două din cauza presiunii. Cu toate că pentru toți acest moment a fost terifiant, Joughin a povestit mai târziu că pentru el „nu a fost un șoc”. În jurul orei 2:20, jumătatea rămasă a navei a început să se scufunde, iar Charles, conform documentelor, avea să fie ultimul om care părăsea Titanicul în viață, potrivit allthatisinsteresting.com.

Contactul cu apa rece a provocat un șoc care a dus la decesul multor persoane, însă nu a fost și cazul lui Charles. El a stat mai bine de două ore în apa rece ca gheața. „N-am simțit frigul, consumasem cantități uriașe de băutură, ce m-au ținut în viață”, avea să declare el ulterior. În cele din urmă, când au apărut primele raze de soare, a reușit să observe o barcă de salvare și s-a îndreptat spre ea. Din păcate, era plină și nu avea loc. Cu toate acestea, câteva momente mai târziu, a văzut o alta și a fost, în cele din urmă, scos din apa înghețată.

După ce a supraviețuit tragediei, s-a întors în Anglia. După Primul Război Mondial, şi-a continuat cariera de bucătar pe Baltic, în 1919, şi Fort Victoria, în 1920. Charles Joughin a murit în 1956, la vârsta de 78 de ani. El a fost mai târziu portretizat în filmul din 1958 „A Night to Remember”, blockbusterul din 1997 „Titanic”, unul dintre filmele cu cele mai mari încasări din toate timpurile, și serialul TV „Drunk History”.

Oamenii de știință au încercat să explice cum a supraviețuit. Ei au presupus că probabil cantitatea mare de alcool consumată a fost probabil factorul cheie în supraviețuire, cât și faptul că nu s-a panicat și a luat decizii inteligente, cum ar fi să stea departe de apă până în ultimul moment posibil.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net