Experiment inedit! De ce mirosul lacrimilor unei femei reduce comportamentul agresiv al bărbaților
Reușesc lacrimile femeilor să îi înduplece pe bărbați? Căci la această concluzie au ajuns mare parte dintre cei care au cedat de multe ori în fața unei astfel de situații. Cercetătorii au ajuns la concluzia că mirosirea lacrimilor emoționale ale femeilor provoacă schimbări în creier și reduce agresivitatea.
Conform unui studiu realizat de specialiștii de la Weizmann Institute of Science din Israel, conduși de profesorul Noam Sobel, au descoperit faptul că bărbații care miroseau lacrimi de femeie înainte de a participa la mai multe teste computerizate care demonstrau că un comportament agresiv a fost redus cu aproximativ 43,7%.
Cu ce se pot confrunta bărbații care adulmecă lacrimile unei femei
Lacrimile femeilor reprezintă demult o curiozitate pentru cercetători, care de-a lungul timpului au efectuat mai multe teste pe lacrimile femeilor și au observat cum pot reduce nivelul de testosteron la bărbați. De asemenea, cercetarea a mai demonstrat faptul că există anumite schimbări în conectivitatea funcțională dintre regiunile creierului responsabile de miros și agresivitate.
În timpul testelor din laborator, patru tipuri de receptori de pe neuronii responsabili de detectarea mirosului au fost activate, concluzionând faptul că aceștia ar putea oferi o reacție la această substanță din lacrimi.
Noam Sobel, directorul studiului, a ajuns la concluzia că această substanță chimică descoperită ar putea fi o unealtă ajutătoare în rândul bărbaților agresivi.
De asemenea, acesta consideră că lacrimile reprezintă un sistem de protecție pe care bebelușii l-au dezvoltat în scopul autoapărării în prima parte a vieții. De asemenea, experții sunt de părere că mai sunt necesare studii care să valideze aceste descoperiri potrivit cărora mirositul lacrimilor emoționale ale unei femei reduce agresivitatea și duritatea unui bărbat.
„Bebeluşii nu pot spune: „Nu mai fi agresiv cu mine”. Ei sunt foarte limitaţi în capacitatea lor de a comunica şi sunt şi neajutoraţi. Ei au un interes în a reduce agresivitatea şi acest lucru reflectă trista realitate a agresiunii faţă de bebeluşi”, a explicat Noam Sobel, potrivit theguardian.com.