De ce resimt femeile frigul mai mult decât bărbații! Răspunsul neașteptat al specialiștilor

Mai multe studii au ajuns la concluzia că metabolismul femeilor funcționează ceva mai lent decât cel al bărbaților. O consecință a acestui lucru este că, pentru femei, menținerea temperaturii corporale. Iar, în termeni simpli, ele vor simți mai mult frig decât partenerii lor.

Metabolismul femeilor ar funcționa mai lent decât cel al bărbaților / foto: Shutterstock
Metabolismul femeilor ar funcționa mai lent decât cel al bărbaților / foto: Shutterstock

Potrivit celor de la advarul.ro, în anul 1992, un articol publicat la acea vreme susținea faptul că femeile resimt frigul din jur mai mult decât bărbații deoarece au o temperatură corporală mai ridicată decât aceștia. 

Un studiu intitulat în limba engleză "Resting metabolic rate is lower in women than in men" a reușit să stabilească că rata metabolică este mai mică pentru femei, comparată cu cea a bărbaților. Ba chiar, această diferență ar fi destul de însemnată, de 23%, lucru ce înseamnă că metabolismul femeilor funcționează ceva mai lent.

Din acest motiv, organismului nostru îi este mai greu să își mențină temperatura corporală, iar studii și mai recent au confirmat aceste descoperiri. 

Dar, un lucru pe car trebuie să îl avem în vedere este faptul că, odată ce vom înainta în vârstă, metabolismul va încetini și mai mult, lucru ce ne va face să resimțim frigul și mai intens.

Riscul de hipotermie crește odată cu înaintarea în vârstă

Un alt studiu, care vizează controlul temperaturii corpului uman, cât și modalitățile în care aceasta se schimbă, a arătat că persoanele în vârstă au un risc mai mare de a suferi de hipotermie. „Există o scădere a metabolismului bazal, pierdere de masă musculară și tonus vascular, ceea ce conduce la un risc mai mare de hipotermie”, scrie în studiu, potrivit sursei citate.

Legătura dintre masa musculară și modul în care resimțim frigul

Se pare că, conform studiilor, masa musculară a femeilor este, în general, mai mică decât cea a bărbaților, însă ele au un procent mai mare de grăsime corporală, adesea acumulată în șolduri și coapse. 

Având în vedere masa musculară mai redusă, acest lucru poate fi benefic împotriva frigului, însă temperaturile scăzute accelerează și consumul de grăsimi, lucru ce poate afecta temperatura corpului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net