Un continent dispărut a fost găsit recent! Unde a fost făcută descoperirea uluitoare

Poate că mulți dintre noi avem impresia că, datorită progreselor tehnologice din ultimele decenii, cam tot ce se putea descoperi despre lume deja s-a descoperit. Ei bine, în realitate, lucrurile stau complet diferit! Iar un grup de cercetători a identificat un nou continent dispărut!

Un continent dispărut a fost găsit sub ocean
Un continent dispărut a fost găsit sub ocean

Anunțul a fost făcut de către un grup de oameni de știință de la Universitatea Utrecht, din Țările de Jos, alături de colegii lor din Birmingham, Marea Britanie. Aceștia au anunțat că au reușit să identifice un nou continent pierdut din istoria îndepărtată a planetei noastre. Acesta a fost denumit Argoland, iar potrivit studiului efectuat de către oamenii de știință, acest continent s-a desprins din Australia în urmă cu aproximativ 155 de milioane de ani.

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la stiripesurse.ro, se pare că Argoland se întindea de-a lungul a mai bine de 5.000 de km, iar dovezi ale existenței acestuia au fost descoperite în adâncurile Oceanului Indian. Până la acest moment, datorită unor particularități geologice din Australia de Vest, s-a presupus că un continent lipsă a existat în această zonă a lumii, iar acest lucru a fost acum și confirmat.

Un continent pierdut a fost găsit sub Oceanul Indian

Potrivit echipei de oameni de știință de la Universitățile din Utrecht și Birmingham, se pare că Argoland s-a deplasat spre Asia de Sud, iar acum se află la peste 5.400 de metri adâncime, în Oceanul Indian. Eldert Advokaat, membru al departamentului de științe ale pământului de la Universitatea din Utrecht, a vorbit despre descoprire.

„Situația din Asia de Sud-Est este foarte diferită de locuri precum Africa și America de Sud, unde un continent s-a rupt în două bucăți. Argoland s-a împărțit în multe părți diferite. Asta ne-a împiedicat viziunea asupra călătoriei continentului”, a spus expertul din Țările de Jos, conform sursei citate.

Oamenii de știință au reușit să creeze o reconstrucție computerizată a modului în care Argoland s-a rupt în mai multe bucăți, pe baza descoperirilor făcute.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (10) jpg
shutterstock 1805379256 jpg
image png
image png
tower bridge 5727975 1280 jpg
parcul liniei jpg
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net