Un continent dispărut a fost găsit recent! Unde a fost făcută descoperirea uluitoare

Poate că mulți dintre noi avem impresia că, datorită progreselor tehnologice din ultimele decenii, cam tot ce se putea descoperi despre lume deja s-a descoperit. Ei bine, în realitate, lucrurile stau complet diferit! Iar un grup de cercetători a identificat un nou continent dispărut!

Un continent dispărut a fost găsit sub ocean
Un continent dispărut a fost găsit sub ocean

Anunțul a fost făcut de către un grup de oameni de știință de la Universitatea Utrecht, din Țările de Jos, alături de colegii lor din Birmingham, Marea Britanie. Aceștia au anunțat că au reușit să identifice un nou continent pierdut din istoria îndepărtată a planetei noastre. Acesta a fost denumit Argoland, iar potrivit studiului efectuat de către oamenii de știință, acest continent s-a desprins din Australia în urmă cu aproximativ 155 de milioane de ani.

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la stiripesurse.ro, se pare că Argoland se întindea de-a lungul a mai bine de 5.000 de km, iar dovezi ale existenței acestuia au fost descoperite în adâncurile Oceanului Indian. Până la acest moment, datorită unor particularități geologice din Australia de Vest, s-a presupus că un continent lipsă a existat în această zonă a lumii, iar acest lucru a fost acum și confirmat.

Un continent pierdut a fost găsit sub Oceanul Indian

Potrivit echipei de oameni de știință de la Universitățile din Utrecht și Birmingham, se pare că Argoland s-a deplasat spre Asia de Sud, iar acum se află la peste 5.400 de metri adâncime, în Oceanul Indian. Eldert Advokaat, membru al departamentului de științe ale pământului de la Universitatea din Utrecht, a vorbit despre descoprire.

„Situația din Asia de Sud-Est este foarte diferită de locuri precum Africa și America de Sud, unde un continent s-a rupt în două bucăți. Argoland s-a împărțit în multe părți diferite. Asta ne-a împiedicat viziunea asupra călătoriei continentului”, a spus expertul din Țările de Jos, conform sursei citate.

Oamenii de știință au reușit să creeze o reconstrucție computerizată a modului în care Argoland s-a rupt în mai multe bucăți, pe baza descoperirilor făcute.

image
image
image
image
image
image
Accident 2 Mai Vama Veche jpg
STB FB jpg
piata unirii shutterstock jpg
probleme de auz jpeg
femeie buchet de flori jpg
vreme 1 mai jpg
Infidelitate jpg
Acţiune Poliţie Rutieră Sibiu - în trafic Foto IPJ Sibiu
image
actualitate.net
image
actualitate.net