Fără mâini şi un picior, ce manechin răvăşitor! Victoria Salcedo a uimit o lume întreagă cu povestea ei emoționantă

Victoria Salcedo (26 de ani), din Ecuador, a avut o copilărie grea. La vârsta de doar 6 ani, i-au fost amputate brațele și piciorul stâng, după ce a fost electrocutată grav și a suferit arsuri de gradul trei. Cu toate acestea, tânăra a oferit o lecție de curaj lumii întregi, iar acum este model cu normă întreagă.

Victoria Salcedo a rămas fără mâini și fără un picior, la vârsta de 6 ani (Foto: Instagram)
Victoria Salcedo a rămas fără mâini și fără un picior, la vârsta de 6 ani (Foto: Instagram)

Citeste și: Cum a ieșit învingător un român rămas fără brațe. Cât de frumos își trăiește viața!

Drumul până aici a fost anevoios, dar Victoria Salcedo este o adevărată luptătoare. Nu a crezut că va ajunge vreodată să fie cunoscută. Are sute de mii de fani pe rețelele sociale și spune că îi place celebritatea.

A participat la Miss Ecuador 2021

Foto: Instagram

Nu mi-am imaginat vreodată că voi avea vreo influență asupra oamenilor. Dar ador să-mi împărtășesc experiența de viață cu cei din jur. Îmi place când oamenii îmi scriu și îmi pun întrebări, pentru că simt că aceștia știu că pot conta pe mine”, a declarat Victoria, potrivit tabloidului britanic Daily Star. Salcedo, care locuiește în Guayaquil, a început să cocheteze cu modellingul la vârsta de 19 ani.

Vezi și: VIDEO Pictorul fără mâini, lecție de viață la „Românii au talent”

Apoi, a devenit foarte solicitată în industrie. Tânăra a ajutat și la redefinirea ideilor pe care oamenii le au despre frumusețe, atunci când a concurat la concursul Miss Ecuador în 2021. „Nu m-am dus acolo să fiu acceptată! Am fost acolo pentru a-mi reprezenta țara, pentru a mă reprezenta ca femeie și ca o altă formă de frumusețe, față de ceea cu ce suntem obișnuiți să vedem”, a mai spus ea.

«Vreau să îi inspir pe alții ca mine»

Folosește proteză doar pentru piciorul stâng și, de la vârstă foarte fragedă, Victoria s-a obișnuit să-și utilizeze piciorul drept pentru îndeplini sarcini zilnice, cum ar fi să mănânce, să se machieze și să își coafeze părul. „Faptul că mi-am pierdut membrele nu mă definește. Este o experiență pe care am depășit-o și am supraviețuit. Mi-a dat curaj, voință și putere”, a explicat ea.

Iată și: El tatuează cu mâna bionică!

De asemenea, Victoria a mărturisit că face sport zilnic și speră să îi inspire și pe alți oameni cărora le-au fost amputate brațele sau picioarele: „Folosesc experiența mea de viață și ceea ce am învățat, pentru a îi ajuta și pe alții. Pentru mine, a-i inspira pe cei din jur este o oportunitate de a le schimba părerea. Este o șansă de a împărtăși o parte din mine cu ceilalți.” Până acum, Victoria Salcedo a strâns o avere de 400.000 de dolari și vrea să devină celebră în întreaga lume.

Te-ar putea interesa și: Cine este Cornel Hrișcă Munn, toboșarul fără mâini care a făcut senzație la «Românii au talent»

Victoria nu-și amintește cum era viața ei înainte de accident, dar mama ei, Beatriz, a povestit momentul sfâșietor când și-a văzut fiica în spital. „Când am văzut-o prima dată după amputarea membrelor, vă puteți imagina ce a fost în sufletul meu. Este fiica mea. Ea este o parte din mine. Ea este o extensie a mea”, a declarat femeia în urmă cu un an, potrivit Daily Mail. „M-a durut inima și ochii mi s-au umplut de lacrimi, exact ca acum. Dar Victoria a fost întotdeauna o fire pozitivă. S-a recuperat cu multă dragoste”, a mai spus mama brunetei. Victoria a trebuit să învețe din nou cum să facă chiar și cele mai de bază sarcini folosind piciorul care i-a rămas, pe care îl numește „piciorul magic”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Cristina Pazurati în vizita la Tristan Tate FOTO Antena 3 CNN / Wowbiz
barbat suparat jpg
bani valuta curs valutar dolari pexels jpg
cub cornel Ilie png
facebook messenger jpeg
cub Otniela png
Zodiac - horoscop FOTO Shutterstock
cub lidia buble png
image
image
image
image
image
image
Fratii Tate escortati de politisti la iesirea din sediul DIICOT 26 ianuarie FOTO Inquam Photos Sabin Cirstoveanu
Cristina Pazurati în vizita la Tristan Tate FOTO Antena 3 CNN / Wowbiz
barbat suparat jpg
bani valuta curs valutar dolari pexels jpg
facebook messenger jpeg
gun 4560173 960 720 jpg