Femeia care a căzut cu liftul de la etajul 75 şi a supraviețuit. Povestea incredibilă a lui Betty Lou Oliver

Accidentele în lift sunt destul de rare, dar nu imposibile. Și mai rare sunt cazurile în care oamenii supreviețuiesc unui căzături, însă ăsta este cazul Betty Lou Oliver, femeia care a devenit cunoscută în toată lumea. Ea a căzut cu liftul de la etajul 75 şi a supraviețuit!

Betty Lou Oliver a căzut cu liftul de la etajul 75 și a supraviețuit / foto: captură video
Betty Lou Oliver a căzut cu liftul de la etajul 75 și a supraviețuit / foto: captură video

Pe data de 28 iulie 1945, la New York, Betty Lou Oliver lucra ca liftieră în Empire State Building. La ora 9.00, un bombardier B-25 a lovit clădirea între etajele 78 și 80, în timp ce zbura pe o ceață densă. Incidentul a provocat moartea a 14 persoane, dar Betty este dovada faptului că minunile există. Betty Lou Oliver care avea 20 de ani atunci s-a numărat printre supraviețuitori.

În momentul în care avionul a lovit clădirea, s-a produs un incendiu puternic, fiind cel mai înalt incendiu la nivelul unei structuri care a fost stins vreodată de către pompieri, iar liftul în care se afla Betty era la etajul 80, impactul puternic poiectând-o în afara lui. A suferit, de asemenea, arsuri grave.

După ce salvatorii au ajuns la ea, a fost urcată într-un alt lift, care a fost trimis spre parter. Pompierii habar nu aveau că toate cablurile lifturilor erau deteriorate. Drept dovadă, atunci când a ajuns la etajul 75, cablul s-a rupt, iar liftul a căzut. Femeia era conștientă de ceea ce se întâmplă și s-a prins de lateralele liftului pentru a nu pluti. Betty Lou Oliver a păcălit moartea de două ori în acea zi!

A păcălit moartea de două ori în aceeași zi!

Potrivit specialiștilor, presiunea aerului din puțul strâmt a încetinit cabina liftului în timp ce cădea către sol, reușind astfel să supraviețuiască. Rapoartele vremii au mai luat în calcul și faptul că liftul s-ar fi putut lovi de un puț de ulei atunci când a luat contact cu solul, dar tamponul a trecut direct prin podea.

Alte raporte spun că și cablurile care s-au acumulat la sol au ajutat la amortizarea impactului, iar prin faptul că ea a rămas întinsă în timp ce se agăța de părțile laterale a reușit să distribuie egal forțele impactului.

În mod bizar, ziua accidentului fusese ultima ei zi programată la locul de muncă. Ea trebuia să părăsească New York-ul pentru a se alătura soțului ei, Oscar Lee, la Fort Smith din Arizona. Betty Lou a murit în 1999 la vârsta de 74 de ani, lăsând în urmă trei copii și șapte nepoți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net