Femeia de care ascultă toți șoferii. Cine este vocea din spatele aplicației Google Maps

Ultima actualizare:

Aplicația Google Maps este cunoscută de aproape toți românii, însă puțini știu că în spatele vocii feminine ce sună în limba engleză, din peste 1 miliarde de sisteme de navigare din lume, este, de fapt, un singur om, pe nume: Karen Jacobsen, scrie adevărul.ro.

Karen Jacobsen Foto: Facebook
Karen Jacobsen Foto: Facebook

Karen Jacobsen, vocea din spatele GPS

De 21 de ani încoace, vocea acestei femei, Karen Jacobsen, din Australia, sună în marea majoritate a sistemelor şi aplicaţiilor de navigare, printre ele numărându-se cele de la Garmin, TomTom; Navman, dar şi o mulţime de sisteme de navigare native din maşini. Dintre sistemele de navigare renumite azi, doar Waze nu foloseşte vocea ei. Până şi vocea lui Siri de pe telefoanele Apple şi din aplicaţiile asociate i-au aparţinut o bună perioadă tot lui Karen Jacobsen.

Siri, cel mai vocal asistent de renume mondial creat de Apple 

Siri este un asistent vocal de renume mondial care a fost creat de companie Apple. Majoritatea posesorilor de iPhone sunt foarte familiarizați cu toate capacitățile asistentului vocal. Cu toate acestea, nu fiecare utilizator înțelege toate perspectivele unui asistent virtual. 

Cum a fost aleasă Karen "vocea GPS"

„Am participat la o audiție unde clientul căuta femei native din Australia, care să fie artist voiceover și să locuiască în nord-estul Statelor Unite. Am mers la acea audiție și am primit postul. După un timp mi s-a spus că accentul australian era o condiție esențială, pentru că accentul australian este considerat cel mai plăcut accent din cele ale vorbitorilor de limba engleză. Ceea ce este foarte tare!“, a povestit Karen Jacobsen pentru Great Big Story.

Ce declara Karen Jacobsen

„Am primit un manuscris uriaș, pentru că inginerii s-au gândit la toate combinațiile de silabe posibile pe care să le înregistrez, iar sistemul să le aranjeze astfel încât să ofere pentru indicații. Cuvântul preferat al tuturor, dar și al meu este "recalculating" (traducere - recalculare), pe care l-am înregistrat, cred, de 168 de ori", se amuză Karen.

Karen își dorea să devină cântăreață

Karen era mutată în Australia pentru a-şi fructifica visul de a deveni o cântăreaţă. Şi e un vis pe care-l urmează şi azi, ea fiind o vocalistă de jazz, pe lângă înregistrările pentru sisteme GPS pe care le face. De câţiva ani, apropo, s-a mutat înapoi în Australia.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
image
actualitate.net
image
actualitate.net