Cum reușea Siri să stocheze informații despre tine, chiar dacă nu i-ai permis

Niciun sistem de operare nu este perfect, e un adevăr. Fiecare dintre acestea are câte o scăpare, iar de data aceasta, Apple este cel vizat de un nou bug care-i permite lui Siri să stocheze date despre utilizatorii ce foloseau asistentul vocal, chiar dacă nu-i se permitea să colocteze date cu caracter personal despre aceștia.

iphone jpg

După actualizarea de sistem a iOS pentru versiunea beta 15.4, utilizator va fi întâmpinat printr-un ecran care-l va intreba dacă dorește să îmbunătățească la dezvoltarea asistentului virtual Siri, permițându-i companiei Apple să revizuiască înregistrările vocale pentru a îmbunătăți dicția asistentului Siri. 

Cum reușea Siri să stocheze date despre tine, chiar dacă nu i-ai dat voie

Cu toate acestea, Apple a găsit o eroare în iOS 15 care a activat setarea pentru unii utilizatori care au renunțat anterior. Cu alte cuvinte, înregistrările au fost păstrate pentru unii utilizatori care au renunțat la setare în loc ca toate datele cu caracter personal și înregistrările să fie șterse. 

Cu a doua versiune beta a iOS 15.4, utilizatorii vor fi întrebați dacă doresc să se înscrie sau să renunțe după ce actualizarea a fost instalată pe iPhone. 

„Cu iOS 15.2, am dezactivat setarea Îmbunătățire Siri și Dictare pentru mulți utilizatori, în timp ce am remediat o eroare introdusă cu iOS 15. Această eroare a activat, din greșeală, setarea pentru o mică parte de dispozitive. Deoarece identificând eroarea, am încetat să mai examinăm și ștergem sunetul primit de pe toate dispozitivele afectate.”, a declarat Apple, conform zdnet.

Versiunea 15.4 este disponibilă doar prin intermediul versiunii beta. Aceasta poate fi accesată doar dacă vă înregistrați în programul de testare oferit de către companie. Marți, Apple a publicat cea de-a doua versiune a viitoarei actualizări, care include remedierea problemei.

iOS a fost întotdeauna apreciat pentru viteza și nivelul de securitate pe care-l aduce la pachet cu telefoanele premium. Acest sistem de operare a fost, cel puțin în urma unui studiu empiric, motivul principal pentru care utilizatorii de smartphone-uri preferă să-și achiziționeze un iPhone în locul unui alt dispozitiv ce rulează pe sistemul de operare Android.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net