Apple rămâne în topul mondial. Pe ce poziție s-a clasat gigantul american

Apple a devenit. din nou. cel mai bine vândut brand de smartphone-uri pe piața telefoanelor mobile de ultimă generație, în întreaga lume.

apple jpg

Declarația vine este conform constatărilor aferente celor două rapoarte de cercetare separate, care vin chiar înainte ca gigantul tehnologic să-și facă publice veniturile pentru cel mai recent trimestru.

Un raport al Counterpoint Research, publicat miercuri, a arătat că Apple  a atins „cea mai mare” cotă de piață din China, în ultimele trei luni până în decembrie. Este pentru prima dată în șase ani când producătorul de iPhone a ajuns pe primul loc în țara comunistă.

Apple, lider la nivel mondial pe piața telefoanelor mobile

Cota de piață a Apple în China a atins 23%, în ultimul trimestru al anului 2021, comparativ cu 16% înregistrat în aceeași perioadă a anului precedent. Această creștere a survenit pe măsură ce vânzările totale de smartphone-uri în China au scăzut cu 9% de la an la an, potrivit Counterpoint.

Apple l-a depășit pe producătorul chinez de smartphone-uri, Vivo, care a scăzut cu 6%, au arătat analiștii.

Performanța fără precedent din China a ajutat ca Apple să-și recâștige poziția de lider de piață la nivel global, potrivit unui raport separat, publicat săptămâna trecută.

Firma de cercetare transmite că gigantul american a învins Samsung în timpul sezonului crucial al sărbătorilor de iarnă, cota fiecărei companii la nivel mondial fiind de 22%, respectiv 20%.

„Apple revine în fruntea pieței de smartphone-uri după trei sferturi, impulsionată de o performanță stelară a iPhone 13. Apple a înregistrat performanțe pentru iPhone fără precedent, în China continentală, cu prețuri agresive pentru dispozitivele sale emblematice, menținându-și notorietatea puternică.”, a scris analistul Canalys Sanyam Chaurasia, conform CNN.

Samsung dorește să riposteze

Totuși, se pare că Samsung nu vrea să dea în spate. Miercuri, gigantul sud-coreean a trimis invitații pentru evenimentul său emblematic Galaxy Unpacked, care va avea loc pe 9 februarie, unde va prezenta un nou dispozitiv Galaxy S. În mod tradițional, acest lucru ajută și să ofere companiei un impuls financiar.

Samsung a raportat joi câștiguri proprii solide la Seul, cu o creștere de 53% a profitului operațional pentru al patrulea trimestru, comparativ cu cel din 2021.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

image
image
image
image
image
image
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net