Capcana caselor de marcat self-checkout. Ce fenomen se petrece tot mai des în magazine

Ultima actualizare:

Casele de marcat cu autoscanare devin din ce în ce mai populare printre tinerii de-a lungul lumii. Unii dintre aceștia chiar au mărturisit că ar fi dispuși să își schimbe magazinul preferat, doar pentru a putea beneficia de acest serviciu. Însă, motivul lor este unul cu totul surprinzător!

Fenomenul este tot mai răspândit în rândul celor din Generația Z / foto: IStock
Fenomenul este tot mai răspândit în rândul celor din Generația Z / foto: IStock

Se pare că o treime dintre tinerii Generației Z (adică născuți între anii 1989 și 2021) au recunoscut că au furat din magazine, atunci când scanau produse la case de marcat de tipul self-checkout.

Un sondaj recent realizat de LendingTree, care a avut ca subiect nu mai puțin de 2.000 de americani, a adus la lumină o realitate incredibilă, în ce privește comportamentul acestora la cumpărături. Mai bine de jumătate dintre respondenții ce aparțineau Generației Z au mărturisit că fură cel mai scump articol pe care îl pun în coșul de cumpărături. În același timp, un procent de 37% dintre aceștia au spus că u ar fura decât lucrurile strict necesare.

Motivele pentru acest comportament

Mai mult decât atât, se pare că motivele celor care profită de casele de marcat de tip self-checkout au motivații mult mai diverse decât am putea bănui inițial. Un sondaj efectuat în anul 2021 a arătat că puțin peste jumătate din tinerii Generației Z au o părere negativă despre capitalism. În jurul anului 2020, mai multe sfaturi au început să devină virale pe Internet, ce le sugerau oamenilor metode de a putea fura din magazine.

„Nu cred că a fura de la marile corporații este imoral, deoarece diminuează sistemele care își exploatează lucrătorii și resursele pentru câștig economic”, spunea un adolescent în vârstă de numai 19 ani, anul trecut, conform stiripesurse.ro.

Această nouă tendință prntre tineri a forțat multe magazine să înceapă să renunțe la casele de tip self-checkout. Costco și Wegmans au luat deja această hotărâre la finalul anului trecut, iar cei de la faimosul lanț de magazine american Walmart au retras casele de acest tip din trei locații din New Mexico.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
plata impozit 2020 2 jpeg
GORGHIU jpg
doctorul mircea beuran jpeg
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net