Schimbarea care afectează milioane de români! Ce se întâmplă cu valabilitatea permiselor de conducere

Vești bune pentru șoferii din țara noastră! Senatul a adoptat un proiect de lege care ar crește perioada de valabilitate a permiselor de conducere din categoriile AM, Al, A2, A, B, Bl şi BE de la 10 la 15 ani! Motivația pentru această creștere ar fi reducerea costurilor, cât și a timpului alocat pentru reînnoirea unui permis.

Ce se întâmplă cu permisele de conducere / foto: Freepik
Ce se întâmplă cu permisele de conducere / foto: Freepik

Potrivit informațiilor de la Digi 24, aceasta nu este deloc singura schimbare importantă pe care șoferii din țara noastră trebuie să o cunoască! Proiectul adus pentru completarea și modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 prevede și scăderea valabilității permiselor persoanelor cu vârsta de peste 70 de ani!

Mai precis, cei ce dețin vehicule din categoriile AM, Al, A2, A, B, Bl şi BE și au împlinit deja vârsta de 70 de ani, nu vor mai beneficia de valabilitatea de 10 ani a permisului de conducere. Aceasta va fi scăzută la numai 5 ani.

Mai mult decât atât, pentru persoanele care deja au ajuns la vârsta de 80 de ani, această perioadă de valabilitate este și mai redusă. Permisele acestora, pentru toate categoriile, vor avea o perioadă de valabilitate de numai 2 ani.

Schimbări importante pentru șoferi

Pe lângă această schimbare, șoferii din țara noastră trebuie să mai știe că vor putea să își înmatriculeze mașina, să transcrie dreptul de proprietate, sau chiar să radieze un vehicul, fără să mai meargă la sediile DRPCIV. Acest proiect de lege a fost adoptat marți, de către Camera Deputaților.

Mai precis, acest proiect prevede crearea unui cadru legal pentru conceperea unei aplicații ce ar fi gestionată de către cei de la Direcţia Generală Permise de Conducere şi Înmatriculări din Ministerul Afacerilor Interne. Prin intermediul acestei aplicații, șoferii din țara noastră ar avea oportunitatea de a înmatricula un anumit vehicul, să îl radieze, ori să transcrie dreptul de proprietate, fără a mai fi nevoiți să meargă direct la sediile serviciilor de înmatriculare. Senatul, ca prim for sesizat, a adoptat acest proiect de lege încă din 21 iunie 2023.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net