Țigările electronice, interzise la locul de muncă și în spații închise. Nu vor mai putea fi vândute minorilor

Ultima actualizare:

O nouă schimbare importantă pentru românii care fumează! La locul de muncă, cât și în spațiile închise, fumatul de orice fel va fi interzis, iar în această interdicție sunt incluse și țigările electronice și dispozitivele de vapat. Mai mult decât atât, această regulă se va aplica și minorilor, care nu vor mai avea voie să cumpere astfel de dispozitive, chiar dacă nu conțin nicotină.

Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege / foto: Pixabay
Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege / foto: Pixabay

Potrivit informațiilor de la observatornews.ro, chiar astăzi, 27 februarie, în Camera Deputaților s-a votat interzicerea țigărilor electronice în rândul minorilor. Alfred Simonis, președinte interimar al Camerei Deputaților, a fost cel care a propus acest proiect de lege, iar, de acum încolo, minorii din țara noastră nu vor mai putea cumpăra țigări electronice, ori alte produse derivate.

Mai mult decât atât, comisiile de specialitate au adoptat o serie de amendamente, de exemplu, interzicerea comercializării produselor de acest gen prin aparate. De asemenea, unitățile școlare din țara noastră vor fi obligate să desfășoare activități de informare în rândul minorilor. Unitățile care nu vor lua în calcul noile prevederi legale riscă amenzi de până la 100.000 de lei.

Țigările electronice se vor vinde doar cu buletinul

În plus, un alt lucru pe care românii trebuie să îl știe este faptul că este interzisă vânzarea produselor precum țigaretele electronice, a diverselor dispozitive electronice pentru încălzirea tutunului, a pliculețelor cu nicotină pentru uz oral, ori a produselor destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, persoanelor care încă nu au împlinit vârsta de 18 ani.

Pentru a se asigură că cei care cumpără produse de acest fel au împlinit vârsta necesară, vânzătorii pot solicita actul de identitate. „În scopul verificării vârstei persoanelor care cumpără aceste tipuri de produse vânzătorii pot solicita prezentarea unui document de identitate”, scrie în proiectul de lege.

Pe data de 4 decembrie 2023, în calitate de prim forum sesizat, Senatul a adoptat deja acest proiect de lege. Votul din Camera Deputaților a fost cel decizional, iar acum legea urmează să fie adoptată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
legume jpg
podul de la cosmesti jpg
furtuna dubai jpg
vagon cfr calatori tren foto shutterstock
plaja mamaia foto Facebook Caelia Beach Mamaia jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net