Cât a ajuns să coste un apartament vechi în București! Cu cât diferă prețul față de locuințele noi

Pentru tot mai mulți români, cumpărarea unei case devine un vis tot mai greu de realizat. Prețul unui apartament scos la vânzare a crescut cu 9% în luna ianuarie 2024, dacă vom compara cu prețurile din ianuarie 2023. Pentru apartamentele noi, prețul unui metru pătrat a crescut cu aproximativ 10% în ianuarie 2024, comparativ cu prima lună a anului trecut.

Ce se întâmplă cu prețul apartamentelor din Capitală
Ce se întâmplă cu prețul apartamentelor din Capitală

Prețurile apartamentelor din Capitală continuă să crească, chiar și în acest an. Cu toate acestea, se pare că în ciuda cerererii extrem de ridicate din țara noastră, numărul tranzacțiilor, raportate la fondul locativ, este cu 29% mai mic față de media Uniunii Europene. De asemenea, evoluția prețurilor este sub media celorlalte țări din zonă.

În privința situației din București, se pare că prețurile medii pentru apartamentele vechi rămân mai ridicate, comparativ cu cele noi. Mai precis, în ianuarie 2024, prețul mediu cerut pentru un apartament nou a fost de 1.705 euro/metru pătrat. Această valoare ar fi cu 10% mai ridicată față de ianuarie 2023, dar și cu 3% mai mare comparativ cu cea din luna decembrie a anului trecut, transmite observatornews.ro.

Ce se întâmplă cu prețurile apartamentelor în România

Cu toate acestea, când ne uităm la prețurile apartamentelor vechi, se pare că prețul mediu în ianuarie 2024 a fost de 1.732 euro/metru pătrat. Mai precis, această valoare este cu 9% mai mare decât cea din ianuarie 2023, iar comparativ cu situația de la finalul anului trecut, înregistrăm o creștere de 3%.

În Cluj-Napoca, atât apartamentele vechi cât și cele noi au avut prețuri similare cu cele înregistrate în decembrie 2023. Pentru un apartament nou, prețul mediu a fost de 2.596 euro/metru pătrat, valoare ce este cu 7% mai mare decât cea din ianuarie 2023. În privința apartamentelor vechi, prețul mediu a fost de 2.560 euro/metru, mai precis, cu 11% mai mare decât prețul din ianuarie 2023. Ușoare creșteri ale prețurilor au fost înregistrate în mai toate orașele din țara noastră, comparativ cu valorile de anul trecut.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
cimitir animale jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net