Finalul tragic al lui Nikola Tesla. Modul oribil în care a murit una dintre cele mai sclipitoare minți ale secolului XX

Ultima actualizare:

Considerat, pe bună dreptate, unul dintre cele mai sclipitoare minți ale secolului XX, Nikola Tesla este un nume de pe o listă foarte exclusivistă de persoane care ar fi putut schimba complet soarta omenirii. Desigur, asta s-ar fi putut întâmpla cu unica condiție ca invențiile sale să primească sprijinul și finanțarea statelor vremii. Din păcate Nikola Tesla a avut un sfârșit tragic, înglodat în datorii.  

Inventatorul a fost găsit mort în camera sa de hotel, în 1943
Inventatorul a fost găsit mort în camera sa de hotel, în 1943

De-a lungul istoriei au existat unele momente de cotitură, în care dacă omenirea își juca cărțile cum trebuie, poate că astăzi am fi fost atât de avansați tehnologic încât să avem parte de zboruri de rutină până pe Marte, poate chiar și dincolo de planeta roșie. Din păcate, aeste oportunități au fost ratate, din diferite motive, iar lumea în care trăim astăzi este plină de problemele pe care deja le știm. Nikola Tesla este una dintre mințile sclipitoare care ar fi putut avea un efect incredibil asupra societății, dacă invențiile sale ar fi primit sprijinul cuvenit.

Din păcate, potrivit informațiilor oferite de către cei de la atlas-geografic.net, acest geniu al secolului XX a murit înglodat în datorii uriașe, în New York. Și, pentru ca întreaga situație să fie și mai tragică, nici măcar nu a murit în propria casă, deoarece încă din anul 1900, Tesla trăia doar prin camere de hotel. Datoriile acumulate de inventator ajunseseră deja în jurul sumei de 20.000 de dolari, iar dacă aceasta ar fi adaptată la rata inflației de azi, suma ar fi echivalentul a 500.000 de dolari, în banii de astăzi.

Cum a murit Nikola Tesla

Din păcate, faimosul inventator a avut un final tragic. În anul 1937, la vârsta de 81 de ani, el a fost lovit de un taxi, suferind un accident destul de grav. Deși avea câteva coaste rupte și respira greu, el a refuzat să fie dus la spital, în schimb rugând trecătorii să îl ajute să se întoarcă în camera sa de hotel. Acolo, a stat la pat vreme de 2 luni.

În 1942, Tesla stătea deja mai mult în pat, la un moment dat trimițând prin curier 100 de dolari prietenului său Mark Twain, deși acesta murise cu 30 de ani în urmă. Un angajat al hotelului a găsit trupul neînsuflețit al lui Tesla în camera sa, pe data de 7 ianuarie 1943. La ceremonia de comemorare au participat 2.000 de persoane, iar trupul său a fost incinerat și depus într-o sferă de aur. Aceasta se află astăzi la Muzeul Nikola Tesla, din Belgrad.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
vasile banescu purtator de cuvant patriarhia romana jpeg
image
image
image
image
image
image
6 front Dacia 1 jpg
mangalia criminala jpg
lacey cea mai desteapta gaina jpg
bratari 7 chakre (1) jpg
vara caldura record 2024 jpg
Pod Giurgiu lucrari la carosabil 800x600 jpg
admitere liceu jpeg
slabire pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net