Culorile pe care nu ar trebui să le folosești niciodată pentru vopsirea pereților unei camere

Conform teoriei psihologiei culorilor, culorile ne pot afecta emoțiile, dispoziția și chiar comportamentul. La urma urmei, un strat proaspăt de vopsea poate schimba instantaneu atmosfera oricărei încăperi din casa dumneavoastră. De asemenea, va schimba și estetica exteriorului acesteia. Astfel, ce culori nu ar trebui niciodată să folosim atunci când ne gândim să vopsim pereții din locuință.

Culorile de vopsea pe care să nu le folosești niciodată în casa ta / Foto: Freepik
Culorile de vopsea pe care să nu le folosești niciodată în casa ta / Foto: Freepik

Atunci când vă gândiți că trebuie să vopsiți pereții unei încăperi din locuință există, cu siguranță, câteva lucruri pe care trebuie să le faceți și altele pe care nu trebuie să le faceți. Mai exact, anumite culori nu ar trebui luate în considerare, pentru că pot avea un impact asupra calității somnului, ne pot afecta emoțiile, dispoziția și chiar comportamentul. Înainte de a vă pregăti pensula și rola, iată care sunt culorile de vopsea pe care experții spun că nu ar trebui să le folosiți niciodată în anumite încăperi ale casei dumneavoastră.

Roșu în dormitor

Roșul poate fi culoarea ta preferată, dar nu-și are locul în dormitor. Această culoare îndrăzneață este una dintre cele mai energice din spectru, reprezentând și puterea, războiul și pericolul. Creierul uman are un răspuns visceral la culoarea roșie, deoarece este culoarea sângelui. Drept urmare, roșul poate provoca adesea furie sau agresiune. Concluzia, fără vopsea roșie în dormitor.

Violet în dormitor

Totodată, nici culoarea violet nu este recomandată în dormitor. Dacă vrei să te asiguri că dormi bine noaptea, atunci cu siguranță nu-ți picta dormitorul în vopsea mov. Un sondaj din 2013 a constatat că această culoare este una dintre cele mai puțin propice pentru o noapte de odihnă bună. Vopseaua violet are capacitatea de a „provoca coșmaruri”, iar cei care au această culoare în cameră au dormit în medie doar 5 ore și 56 de minute de somn în fiecare noapte, a fost constatarea sondajului.

Alb în baie

În ciuda faptului că, pereții albi au devenit din ce în ce mai populari în băi, făcând ca lucrurile să pară noi și strălucitoare, petele sunt foarte vizibile pe această culoare, așa că, nu este cea mai inteligentă alegere. Recomandarea este să nu folosiți în baie vopsea de culoare albă.

Alb în sufragerie sau birou

Nevoia de a avea un birou confortabil la domiciliu este mai importantă ca niciodată, având în vedere că există atât de multe locuri de muncă la distanță. De aceea, este bine să evitați să stați într-o cameră cu pereții albi, poate duce la oboseala ochilor, ceea ce este deja o îngrijorare pentru persoanele care lucrează la calculator toată ziua.

Nuanțe întunecate de gri în bucătărie

Griul cărbune poate fi la modă în multe case în acest moment, dar experții te sfătuiesc să nu folosești aceste tonuri pentru bucătărie. Sunt cunoscute pentru că „stimulează depresia, pierderea sau lipsa de ospitalitate”. Acest lucru le face deosebit de aspre și dure pentru bucătăriile mici, fără ferestre. Dacă vrei gri închis în casă, alege nuanțe mai moi/liniștitoare și un finisaj mat.

Maro pe pereții exteriori

Dacă stați la curte, și vreți să vă împrospătați pereții exteriori, ar fi bine să nu folosți vopseade culoare maro, deoarece emană o „vibrație extrem de plictisitoare”. Nu numai atât, dar experții spun că, în viitor, acest lucru va scădea și valoarea casei tale și va face mai dificilă vânzarea proprietății.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
geto daci jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net