Culorile perfecte pentru dormitor. Ce ne sugerează experții pentru o viață liniștită

Puțini dintre noi știu cât de important este, cu adevărat, mediul în care trăim, pentru starea noastră de spirit. Dincolo de unele elemente ceva mai cunoscute, precum simbolismul culorilor, lumina și nuanța pereților din casa noastră pot avea un efect surprinzător asupra noastră, discutat deja intens de experți. Iar pentru cei dintre noi care doresc să își renoveze casa, Click! vine cu cele mai bune sugestii de culori pentru un dormitor de vis!

Roșu închis poate fi o alegere perfectă pentru dormitorul vostru / FOTO: housebeautiful.com
Roșu închis poate fi o alegere perfectă pentru dormitorul vostru / FOTO: housebeautiful.com

Rolul culorilor din casa noastră este ceva la are nu multă lume se gândește, dincolo de o discuție foarte simplă, fără prea multe detalii. Nu mulți dintre noi iau în calcul modul în care culorile se combină cu mobila pe care o avem, ori cu podeaua, ori covoarele noastre. Iar aceste elemente au un efect foarte real asupra noastră, dincolo de simpla valoare estetică. De altfel, un întreg domeniu științific există în zilele noastre, denumit „Psihologia Design-ului”.

Dr. Toby Israel, cu o experiență uriașă atât în psihologie cât și în design, vorbește adesea importanța culorilor, cât și a nuanțelor acestora, pentru o stare de spirit ideală. Iar dacă doriți să aveți un dormitor parcă rupt din Rai, care să vă poată oferi o stare de energie și voie bună imediat după ce vă treziți, Click! vă sugerează cele mai bune culori, potrivit celor de la housebeautiful.com.

Culorile pentru un dormitor perfect

Albul este o alegere care nu se va demoda niciodată / FOTO: Freepik
Albul este o alegere care nu se va demoda niciodată / FOTO: Freepik

Roșu închis

Această nuanță de roșu este îndeajuns de stinsă pentru a nu fi obositoare, dar în același timp, are o eleganță aparte, care, mai mult ca sigur, vă va oferi un sentiment unic, față de orice alt dormitor pe care îl știți. Fiind o culoare mai închisă, ea va da impresia unui spațiu mai intim și odihnitor.

Kaki

O altă culoare mai rar întâlnită în dormitoarele noastre, kaki-ul este o altă alegere închisă, perfectă pentru a oferi un aer mai intim și personal dormitorului vostru. Un alt avantaj al acestei culori este aspectul natural pe care îl oferă camerei, ce va avea un efect relaxator asupra voastră. Iar dacă vreți încă un motiv să apelați la kaki, ei bine, el poate fi combinat cu o mulțime de culori! Nu contează dacă aveți mobilă sau podea maronie, bej, sau dacă covoarele voastre sunt albastre, sau portocalii! Kaki-ul va merge perfect cu o mulțime de culori!

Roz pal

O culoare neutră și odihnitoare, această nuanță deschisă va da o senzație de deschidere în cameră. Iar partea cea mai bună este versatilitatea aceastei culori! De la pereți roz pal puteți porni în orice direcție, de la cel mai delicat și deschis design, sau, dacă vreți un plus de „duritate” în cameră, el va merge perfect cu lemnul închis la culoare. Dacă mergeți în această direcție, câteva plante vor face camera să pară că explodează de vitalitate.

Turcoaz închis

O culoare care va reuși să vă calmeze în orice situație, această nuanță este o alegere elegantă, care vă va lăsa la dispoziție o mulțime de opțiuni pentru a decora camera.

Alb

O culoare poate ușor ignorată, albul este o alegere care nu se va demoda niciodată. Mai ales când aveți la dispoziție o podea închisă la culoare, contrastul va oferi un aer modernist și „curat” dormitorului vostru. Mai ales combinat cu accente ale culorii voastre favorite, cum ar fi un covor (sau așternuturi) albastre, sau roșii, dormitorul vostru va avea un aspect modern și energizant.

image
image
image
image
image
image
horoscop jpeg
Infidelitate jpg
barfe jpeg
esoteric 652642 1280 jpg
image png
semineu dim jpg
1 pozitiile de amor pe care femeile le iubesc ucew jpg jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net