Cum arată super iahtul „invizibil”: „E făcut din nori care plutesc deasupra apei”

Ultima actualizare:

Acesta este Pegasus, super iahtul de 88 de metri, descris ca „practic invizibil” - atât ca design, cât și ca impact asupra mediului. Creat de Jozeph Forakis Design cu imprimanta 3D, Pegasus va avea „aripi” din sticlă pentru a îi permite să se facă nevăzut, contopindu-se cu peisajul.

Super iahtul futurist, proiectat pentru a fi „invizibil” (foto: Instagram)
Super iahtul futurist, proiectat pentru a fi „invizibil” (foto: Instagram)

„Făcut din nori”

Superstructura iahtului va fi echipată cu panouri solare care alimentează electrolizori pentru extracția de hidrogen din apa de mare. Atfel, hidrogenul va fi transformat în electricitatea folosită pentru a menține în funcțiune sistemele de operare și a alte facilități.

„Am fost inspirat să creez un iaht cât mai aproape de mare și de natură, făcut din nori care plutesc deasupra suprafeței apei. Am vrut să onorez natura prin integrarea cu aceasta, devenind practic invizibil”, a declarat Jozeph Forakis Design, potrivit publicației CNN.

Zero emisii

Conform Forakis, conceptul Pegasus va produce zero emisii și va avea o rază de acțiune aproape infinită. El a mai adăugat că ideea i-a venit în timp ce vizita o plajă din Grecia, iar super iahtul va fi construit folosind imprimarea robotică 3D „pentru a crea un cadru de plasă care să integreze atât corpul, cât și suprastructura”, ceea ce va necesita „mai puțină energie, material, deșeuri, spațiu și timp” decât un vas mai tradițional.

Design

Interiorul va fi echipat cu diverse facilități - o piscină în stil de acvariu care poate funcționa ca un heliport atunci când este acoperită, jacuzzi uriaș și balcoane retractabile. „Arborele vieții” va fi piesa de rezistență din interiorul iahtului futurist. Conectat printr-o scară în spirală, ce se va extinde pe patru nivele, acesta va reprezenta nucleul unei grădini hidroponice ce va oferi alimente proaspete și va ajuta la purificarea aerului.

Cu o suită principală orientată spre față și cu o terasă privată mare, nivelul superior al vasului este exclusiv proprietarului. „Pegasus este o viziune îndrăzneață, dar realizabilă pentru viitorul apropiat al industriei super iahtului, în care omul și «mașina» trăiesc în armonie cu natura, mai degrabă decât să o concureze sau să o compromită”, a mai adăugat Forakis.

De asemenea, construcția iahtului va dura între 5 și 7 ani și conceptul acestuia speră să devină realitate până în 2030. Pegasus este unul dintr-o serie de noi modele interesante de super iaht care au fost dezvăluite în ultimele luni.

Compania italiană Lazzarini Design Studio a prezentat, la începutul acestui an, conceptul Plectrum, un navă „zburătoare” de 74 de metri lungime care poate să se ridice deasupra suprafeței apei. Iar, recent, compania spaniolă Rodriguez Design a dezvăluit conceptul Catalina – un iaht cu cu cinci punți cu jacuzzi.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!        

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net