Se închide cea mai renumită plajă din Grecia. Turiștilor le este interzis să se apropie

Ultima actualizare:

O echipă internațională a decis ca cea mai renumită plajă din Zakynthos să fie închisă de urgență și așa va rămâne în perioada sezonului estival din acest an. Specialiștii au constatat o eroziune masivă care ar putea oricând să declanșeze alunecări de teren extrem de periculoase, anunță Greek Reporter.

image

Plaja emblematică Shipwreck sau plaja Navagio, din Zakynthos, Grecia va rămâne închisă turiștilor în această vară de teama alunecărilor de teren, au anunțat autoritățile de pe insulă.

Plaja a fost votată recent drept cea mai bună din lume și este o destinație turistică extrem de căutată de turiști de pe toate continentele.

image

Decizia de a interzice accesul la plaja Navagio a fost recomandată de o echipă de experți ai Organizației de Planificare și Protecție Antiseismică (OASP), în urma unei vizite la fața locului care a avut loc pe data de 8 martie, ca parte a unui control regulat de siguranță.

Risc uriaș de alunecări de teren

Echipa OASP a spus că există un risc uriaș de alunecări de teren din cauza eroziunii stâncilor din jur.

„Siguranța rezidenților și a vizitatorilor este mai presus de orice, iar decizia a fost luată ținând cont de noile date științifice ale OASP și ale președintelui acestuia, profesorul Efthymios Lekkas, având în vedere numărul mare de vizitatori din zonă în timpul sezonului turistic”, a declarat ministrul Turismului Vassilis Kikilias.

Zona plajei Navagio a fost deja interzis localnicilor și vizitatorilor încă din septembrie anul trecut, după ce un cutremur cu magnitudinea de 5,4 a provocat căderi de stânci.

Șapte turiști răniți

Autoritățile au avut în vedere când au luat decizia închiderii plajei și incidentul din 2018, când 7 turiști au fost răniți după producerea unei alunecări de teren. La acea vreme, autoritățile elene au închis plaja și a rămas interzisă pentru turiști până în aprilie 2019.

Siguranța plajei va fi reevaluată de două ori pe an.

Naufragiul care a schimbat numele insulei

Plaja Navagio din Zakynthos și-a primit noul nume în octombrie 1980, când o furtună uriașă a forțat nava „Panagiotis” să eșuare acolo. Înainte de acest incident, plaja era cunoscută sub numele de Agios Georgios.

S-a zvonit că nava făcea contrabandă cu țigări și alcool când a eșuat. Nava a fost abandonată, iar căpitanul și câțiva membri ai echipajului au fost arestați. Ulterior, ei au fost scutiți de toate acuzațiile de contrabandă de către instanță.

Epava a fost vizitată de milioane de turiști și a devenit un obiectiv principal pentru fotografii profesioniști.

Gunoiul lăsat de turiști

O problemă cu care s-au confruntat autoritățile în ultimii ani a fost legat de educația unora din cei care vizitează plaja. Cantități impresiinante de gunoaie rămâneau în urma lor stricând peisajul.

„Nu pot înțelege cum unii oameni plătesc bani pentru a vizita una dintre cele mai frumoase plaje din lume timp de câteva ore, apoi își lasă gunoiul în urmă”, a scris ecologistul Michalis Bakas pe Facebook.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net