Prima „bicicletă zburătoare” din lume, lansată oficial în Japonia. Ce preț are?

Dacă ai crezut că un vehicul capabil să zboare ar fi fost posibil într-un viitor îndepărtat, te înșeli. Un nou mod de transport a fost lansat oficial în Japonia. Prima „bicicletă zburătoare” din lume tocmai a ajuns pe piață. Ce sumă trebuie să scoți din buzunar ca să deții una?

Prima „bicicletă zburătoare” din lume, lansată oficial în Japonia (foto: Instagram)
Prima „bicicletă zburătoare” din lume, lansată oficial în Japonia (foto: Instagram)

Prima bicicletă zburătoare din lume costă 555.000 de dolari

Prima bicicletă zburătoare din lume se numește hoverbike-ul Xturismo și a fost creată de compania americană de aeronave Aerwins Tehnologies. Inspirat din filmele „Războiul Stelelor” - CEO-ul Aerwins, Shuhei Komatsu, iubea filmele în copilărie - vehiculul a fost lansat pe piață și costă 555.000 de dolari. Cântărește 300 de kilograme și are o capacitate de încărcare de 100 de kilograme. Are o lungime de 3 metri - 2,4 metri lățime și 1,5 metri înălțime. Aerwins, care vinde şi drone şi tehnologii aferente, spune că hoverbike-ul său poate zbura până la 40 de minute, cu o viteză de până la 100 km/h.

Seamănă cu bicicletele din „Întoarcerea lui Jedi”

Xturismo este alimentat de două rotoare centrale mari care rulează pe un motor Kawasaki de 228 de cai putere, alimentat cu gaz și un sistem de baterii electrice, ce alimentează patru ventilatoare de pe marginile exterioare ale vehiculului, oferind stabilitate la rulare. „Dăm viață sciencefiction-ului. Imaginați-vă o lume în care oamenii domină cerul. Cu siguranță, viața ar fi mai liberă. Extindeți-vă ideile despre transport, experimentați lumea. Xturismo a fost creat cu acest lucru în minte. Începe o nouă călătorie”, este descrierea oficială a bicicletei zburătoare, relatează tabloidul american New York Post.

Bicicleta are o asemănare cu bicicletele speeder folosite de Imperiul Galactic pentru a-i urmări pe Luke Skywalker (Mark Hamill) și Prințesa Leia (Carrie Fisher) prin pădurile de pe planeta Endor în cea de-a șasea tranșă a francizei „Războiul Stelelor”, „Întoarcerea lui Jedi” din 1983. „Mă simt de parcă am 15 ani, proaspăt ieșit din Războiul Stelelor și am sărit pe bicicleta lor”, a declarat Thad Scott, co-președinte al show-ului auto din Detroit.

Este disponibilă numai în Japonia

În iunie 2022, Aerwins a anunțat lansarea globală a Xturismo Limited Edition, iar performanța sa la Show-ul Auto de la Detroit din septembrie a fost, de asemenea, bine primită în întreaga lume, potrivit reprezentanților mărcii care au spus că „primesc în prezent comenzi și solicitări din întreaga lume”.

Dar, bicicletele zburătoare sunt disponibile în prezent numai în Japonia - și se limitează la plimbări de testare pe o pistă de curse închisă. Cu toate acestea, vehiculul, descris de BBC Science ca unul dintre „cele mai uimitoare 19 povești științifice ale anului 2022”, ar putea fi folosit în cele din urmă pentru a ajuta la operațiunile de salvare, ajutor în caz de dezastre și inspecții ale infrastructurii, potrivit creatorilor săi.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!     

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net