Iată parcul de distracții «Războiul Stelelor», de 1 miliard de dolari!

Ultima actualizare:

    Parcul se întinde  pe o suprafaţă de  peste cinci hectare
Parcul se întinde pe o suprafaţă de peste cinci hectare

Mii de turişti din întreaga lume au luat cu asalt oraşul Batuu, localitate desprinsă din poveştile galactice din seria ”Războiul Stelelor”, vineri 31 mai! Investiţia de un miliard de dolari a companiei Disney i-a lăsat pe toţi cu gura căscată. Inclusiv regizorul Steven Spielberg a fost prezent la deschidere şi a ţinut morţiş să bea o cafea stelară şi să mănânce o gustare ”cosmică” împreună cu Josh D’Amaro, directorul staţiunii Disney, din California.

Când ajungi aici poţi să juri că te afli în ”Războiul Stelelor”! Impresia aceasta a avut-o inclusiv regizorul Steven Spielberg prezent, vineri, la deschiderea parcului de distracţii ”Star Wars: Galaxy Edge”. Parcul din Orlando, Florida, care va avea aceeaşi tematică inspirată din seria ”Războiul Stelelor” îşi va deschide porţile abia la 29 august şi va fi cel puţin la fel de impresionant precum cel din California. Nava Millennium Falcon este impresionantă şi le taie respiraţia vizitatorilor încă de la primii paşi făcuţi în interiorul parcului care se întinde pe 5,7 hectare. Pe lista celor care au venit să dea autografe şi să facă fotografii cu miile de vizitatori costumaţi ca personajele din film s-a aflat şi John Boyega, actor care îl interpretează pe Finn, personaj din ”Trezirea Forţei” şi ”Ultimul Jedi”.

Parcul de distracţii este destinat atât copiilor, cât şi fanilor adulţi ai franşizei de succes, fiind o bijuterie tehnologică. Parcul are tobogane, tiroliene, parcuri de aventură, magazine cu suveniruri şi camere cu holograme demne de cele mai tari efecte speciale de la Hollywood. Conducerea staţiunii californiene crede că până la finele anului, numărul vizitatorilor să fie de ordinul milioanelor având în vedere succesul mondial al ultimelor filme din serie. Pentru turiştii străini, directorul parcului Josh D’Amaro vine cu o soluţie interesantă pentru cazare: în parc există câteva hoteluri cu tematică ”StarWwars” care le oferă vizitatorilor o experienţă unică.

Regizorul Steven Spielberg şi John Boyega au gustat câteva produse din ”meniul galactic” pus la dispoziţia clienţilor într-unul dintre restaurantele parcului de distracţii. Vizitatorii primesc la intrare o brăţară care va afişa timpul pe care îl au la dispoziţie pentru a vizita toate atracţiile din parc. Cu ajutorul acestei brăţări high-tech, vizitatorii sunt identificaţi de angajaţii parcului, care sunt deghizaţi în Soldaţi Stelari. Vizitatorii au la dispoziţie 7.500 de locuri de parcare. Fanii ”Războiul Stelelor” care vin costumaţi în personaje din serie vor fi trataţi în incinta parcului ca şi cum ar fi un personaj din serie. 

Aquaventure din Dubai, Emiratele Arabe Unite

Parcul acvatic din Dubai este un loc de joacă în care intră 18 milioane de litri de apă. Se întinde pe 17 hectare şi conţine cascade, tobogane rapide şi care coboară de la 33 de metri înălţime. Parcul are un râu de 2,3 kilometri pe care vizitatorii pot pluti în voie timp de 45 de minute. Maşinile care îi distrează pe cei peste 1,8 milioane de vizitatori care ajung aici anual pompează 790.000 de litri de apă pe minut.

Parcul Siam, Tenerife, Spania

Parcul Siam de pe insula Tenerife a costat 52 de milioane de euro şi a fost construit între 2004 şi 2007. A fost inaugurat în septembrie 2008. Are o tematică thailandeză şi pentru acest design, arhitectul parcului, Christoph Kiessling, a primit binecuvântarea familiei regale thailandeze. Parcul are palate, temple, o statuie a lui Buddha, un turn de cădere liberă ProSlide, un vulcan, tobogane întortocheate, un râu leneş, cascade şi chiar pârâuri agitate. 

Parcul Palmersaurus, Queensland, Australia

Miliardarul australian Clive Palmer visează ca în Parcul Palmersaurus, din staţiunea Coolum, Queensland, să alerge într-o bună zi clone de dinozauri. El a investit aproape 100 de milioane în ingineria genetică. Parcul a fost deschis în 2013, intrarea costă 100 de dolari şi vizitatorii se pot întâlni cu dinozauri robotizaţi, în mărime naturală. Principalul punct de atracţie îl constituie un T-Rex desprins parcă din filmul Jurassic Park. 

image
image
image
image
image
image
Dr  Vlad Ciurea jpeg
schi buscat jpeg
elevi jpg
lege angajati (sursa foto Pexels)
bani de Craciun jpg
Portocale jpg
castigatoare loto captura video jpg
1 amenda 56004600 jpg jpeg