Florile de care te poți bucura până toamna târziu. Rezistă la temperaturile scăzute și îți înfrumusețează grădina

O scurtă privire în calendar ne va arăta că deja înaintăm tot mai mult în toamnă, iar în această perioadă poate fi destul de dificil să găsim flori pentru grădină care să supraviețuiască fluctuațiilor mari de temperatură. Din fericire, grădinarii cu experiență ne oferă câteva sugestii care ne vor face curtea mai frumoasă ca oricând, chiar și toamna târziu!

Crizantemele sunt o alegere perfectă în această toamnă / foto: IStock
Crizantemele sunt o alegere perfectă în această toamnă / foto: IStock

Nopți și dimineți reci, în timp ce miezul zilei este aproape la fel de cald ca pe timp de vară. Este un scenariu comun în fiecare toamnă, iar în timp ce pentru noi este un mic inconvenient peste care vom trece rapid, pentru florile din grădină, aceste variații pot fi fatale. Din fericire, avem la dispoziție câteva opțiuni superbe de flori, de care ne vom putea bucura și toamna târziu.

Iar prima dintre acestea este Dalia, o floare cunoscută de-a lungul lumii pentru frumusețea ei. Ea este foarte apreciată de grădinari pentru numărul mare de soiuri pe care îl are, iar chiar și după ce este tăiată, floarea poate supraviețui foarte mult. Așa că această plantă nu doar că ne va înfrumuseța curtea, dar puteam duce buchete și în casă, pentru că vor rezista mult timp!

Florile care arată superb chiar și toamna târziu

O altă opțiune pe care o avem la dispoziție sunt crizantemele, care, în tradiția Feng Shui, ar fi aducătoare de fericire. În plus, această floare este atât de apreciată pe plan mondial încât este reprezentată chiar și pe stema imperială din Japonia. Crizantemele au culoriu superbe, cum ar fi alb, roșu, roz, portocaliu, sau chiar și violet.

Iar dacă ne dorim ceva mai unic, putem apela la Iberis, o floare cunoscută și ca albă ca zăpada). Ea înflorește doar de două ori pe an, primăvara și toamna târziu, iar temperaturile reci nu pun probleme acestei plante.

Grădina noastră va fi mai frumoasă ca oricând

O altă floare superbă pentru curtea noastră este Helenium, o floare care a fost numită după faimoasa Elena din Troia. În plus, se spune că ea chiar ar fi crescut din lacrimile Elenei. Această plantă este una spectaculoasă, petalele având culori precum roșu, portocaliu, ori galben.

Aceste plante superbe ne vor face grădina să fie mai frumoasă ca oricând, chiar și toamna târziu. Iar partea cea mai bună este că toate aceste plante rezistă destul de mult și după ce au fost tăiate, așa că putem aduce mereu buchete în casă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
bataie intre doctorite jpg
muraturi freepik png
crestere salarii jpg
mihaela bilic instagram jpg
toma gheorghe cel mai batran criminal in serie din romania jpg
prosoape jpg
vegetables 5992673 1280 jpg
capra joshua medalie facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net