Florile tale se ofilesc prea repede? Adaugă o linguriță din acest produs și le vei prelungi durata de viață

Plantele de apartament nu au doar rol estetic în casa ta, ci și rol terapeutic pentru starea ta de spirit. Este dovedit științific faptul că plantele te fac să te simți mai bine, contribuie la scăderea nivelului stresului și curăță aerul din locuința ta. Însă, cu timpul, acestea încep să se ofilească. Iată ce ai de făcut pentru ca plantele tale de interior să-și păstreze frumusețea.

Adaugă o linguriță din acest produs și vei prelungi durata de viață a florilor / Foto: Freepik
Adaugă o linguriță din acest produs și vei prelungi durata de viață a florilor / Foto: Freepik

Pentru a avea parte de toate beneficiile pe care plantele de apartament le pot oferi, acestea trebuie să fie îngrijite și să le oferi atenția corespunzătoare. Din fericire, îngrijirea colțurilor verzi ale casei nu este deloc dificilă. Pentru a le prelungi dura de viață și a le reda frumusețea, vei avea nevoie de un singur ingredient.

Cum să prelungești durata de viață a florilor

Pentru a împiedica ofilirea rapidă a florilor din vază sau ghiveci, adăugaţi în apă o linguriţă de ... detergent! În general, orice dăunători ai plantelor urăsc apă, așa că poți rezolva majoritatea acestor probleme clătind bine cu dușul frunzele plantelor mai mari și scufundând în apă plantele mai mici.

Scufundarea se face astfel: într-o găleată amestecă câteva lingurițe de detergent de vase cu 3,5 litri de apă caldă, ține rădăcina plantei în vas și scufundă în apă doar frunzele și tulpina, apoi rotește plantă. Dăunătorii vor fi eliminați total în felul acesta. În cazul plantelor mai mari, poți folosi aceeași soluție, însă va fi nevoie să o pulverizezi pe plantă pentru a îndepărta paraziții. Repetă operațiunile o dată pe săptămână, până la eliminarea totală a infestării. Scufundările și stropirile dau roade și dacă folosești o soluție dintr-un amestec de două părți apă și o parte alcool sanitar.  

Detergentul va ucide bacteriile care s-ar acumula altfel în apă şi ar face ca florile să nu se mai ofilească repede. Mirosul de cimbru și de lavandă îndepărtează afidele, așa că poți plasa ghivece cu aceste plante lângă cele vulnerabile la dăunători pentru a le proteja.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net