FOTO Chinezii fac orice ca să își protejeze și animalele! Cum arată patrupedele cu măști medicinale
Epidemia de coronavirus din China a pus pe jar autoritățile din mai multe state, după ce virusul a reușit să încline balanța bilanțului morților seminificativ, ajungându-se la peste 2.000 de victime în întreaga lume. Astfel, măsurile de protecție sunt binevenite nu numai pentru oameni, ci și pentru animalele de companie care sunt scoase la plimbare în lesă pe străzile cu aerul „infectat” al Chinei.
Cei mai precauți, care vor să se ferească de contractarea virusului, sunt văzuți adesea purtând măști medicinale, având în vedere că răspândirea în aer a acestuia este una dintre cauzele îmbolnăvirilor. În unele orașe din China, măsurile de carantină sunt drastice, iar oamenii sunt sfătuiți să iasă din locuințe doar dacă este neapărată nevoie.
În china, purtatul măștilor a devenit o activitate la ordinea zilei, așa cum era de așteptat, însă nu doar oamenii sunt cei care ies pe stradă cu protecția respectivă, folosită împotriva contaminării. Cetățenii care își plimbă patrupezii pe stradă au avut grijă să le cumpere și acestora măști speciale, cu aspect de botniță, care să le ferească pe animăluțe de virus. Iată câteva imagini surprinse pe străzile chineze!
Cățeii par să se conformeze și să nu se simtă deranjați de noul obiect străin care le-a invadat spațiul personal, pesemne că ar face orice pentru plimbarea lor zilnică, de care nu se pot lipsi atât de ușor, chiar și cu epidemia de coronavirus în floare.
Bilanțul epidemiei de coronavirus crește pe zi ce trece! Sunt peste 2.000 de morți în întreaga lume, după ce autoritățile din provincia Hubei, acolo de unde a pornit focarul, au anunțat încă 132 de noi decese.
De asemenea, au fost raportate 1.693 de noi cazuri de contaminare. Este, totuși, cea mai scăzută cifră înregistrată în ultima săptămână, potrivit Digi24. Numărul deceselor a ajuns la 2.012.
Pangolinul, animalul care a răspândit coronavirusul în China?
Cercetătorii par să fi găsit veriga lipsă din lanțul de transmitere a coronaviruslui care a ucis sute de oameni în China şi SUA şi a îmbolnăvit alte zeci de mii de persoane. Pangolinul ar fi cel care a dus virusul de la animale la oameni. Acest animal este pe cale de dispariţie, însă unul dintre cele mai traficate mamifere. Carnea lui este considerată o delicatesă şi este foarte scumpă.
Pe măsură ce un coronavirus mortal se răspândește în China și începe să acapareze alte părți ale lumii, oamenii de știință încearcă să identifice modul în care oamenii au fost expuși pentru prima dată. Până în prezent se ştie că virusul este zoonotic, ceea ce înseamnă că se transmite de la animale la oameni. Cercetările genetice au confirmat că acesta a avut originea în posibila interacțiune dintre lilieci și oameni. Tot oamenii de știință cred însă că este foarte posibil ca un alt animal să fi servit ca intermediar între lilieci și oameni, deși în China se consumă și supă de liliac.