Germanii s-au îndrăgostit de prăjiturile făcute de doi români. De ce se întorc în țară după 14 ani: „Orice început este greu”

Un cuplu de români din Germania, faimos pentru prăjiturile lor delicioase, a decis să revină în țara natală după o experiență de 14 ani în străinătate. Familia Iftode, ajunsă în Germania în 2010, a trăit inițial din munca în construcții, însă visul de a crea propriul business i-a condus pe culmile cofetăriei.

Familia Iftode.
Familia Iftode.

După 14 ani de Germania se reîntorc în România

Cu o prezență de 9 ani pe piața germană, familia Iftode și-a anunțat decizia de a reveni în România. Într-un mesaj plin de emoție, bărbatul povestește despre începuturile lor și despre motivul întoarcerii.

"Am ajuns în Germania în anul 2010, când ne-am apucat de construcții, pentru că era lucrul cel mai simplu pe care îl putea face. Eu aveam atunci 52 de ani și peste tot unde am încercat să mă angajez mi se spunea că deja sunt prea bătrân. Dar eu nu mă consideram deloc, nici acum, pentru că sunt și mai motivat de ceea ce fac".

Cum au ajuns să aibe cei doi români o cofetărie în Germania

Ulterior, soția cuplului și-a manifestat dorința de a se dedica cofetăriei, iar partenerul ei de viață a acceptat acest drum plin de provocări.

"Aceasta era o dorință mult mai veche de a mea, de a face prăjituri. Iar faptul că soțul meu a acceptat, am considerat că a fost o dovadă de dragoste din partea lui, pentru că nu a fost un drum ușor. Acest lucru a necesitat din partea noastră o implicare extraordinar de mare din toate punctele de vedere".

Experiența de 9 ani în domeniu i-a învățat că orice afacere nouă presupune efort și sacrificii, dar, în cele din urmă, aduce satisfacții și realizări semnificative.

"Orice afacere deschisă de la 0, nimeni să nu se aștepte că este pe profit din primul an. Ca să îți câștigi banii înapoi după investiții și să faci profit trebuie să produci, iar ca să faci asta trebuie să fii cunoscut, ai nevoie de foarte multă implicare. După 9 ani de când am deschis această cofetărie, putem spune că avem experiență. Orice început este greu, dar acum avem satisfacția lucrului împlinit".

Planuri de viitor

Întoarcerea în România reprezintă o nouă etapă pentru familia Iftode, iar planurile lor pentru viitor sunt ambițioase și pline de entuziasm.

"Planul pe care îl avem noi pentru România: ne-am cumpărat o casă și vrem să o transformăm într-o pensiune cu 7 căsuțe și pentru că avem 7 copii, fiecare va purta numele unuia. Și printre altele, vrem să facem acolo, pentru cursantele care se înscriu la cursul nostru, o facilitare de a face concediul acolo, cu soțul, cu copiii. Vom asigura toate condițiile pentru un concediu plăcut, vom avea pachete de 5 zile cu activități. Concediul pe care îl va petrece fiecare familie acolo va fi de neuitat!

Nimic nu se încheie, doar ne schimbăm locația. Viața continuă, iar decizia noastră este să continue de acum încolo în România. Vă mulțumim tuturor.”, spun cei doi români în finalul clipului.

După o lungă perioadă petrecută în Germania, familia Iftode aduce înapoi în țară nu doar experiența acumulată în cofetărie, ci și dorința de a contribui la comunitate și de a oferi o experiență deosebită celor care aleg să le treacă pragul afacerii lor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image png
caini avion jpg
ion antonescu jpg
image png
index (22) jpg
aterizare de urgenta jpg
banner iosif rotariu webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net