Român stabilit în Germania, dezamăgit de experiența trăită la un grătar. „Am fost 15 invitați și avea ..."

A devenit viral pe TikTok după ce a povestit despre experiența sa din Germania. A fost la un grătar acasă la un neamț, unde a rămas extrem de dezamăgit. Postarea a stârnit și interesul multor români care i-au transmis că tradițiile noastre sunt diferite față de cele de acolo. 

Experiență trăită la un grătar în Germania Foto: Shutterstock
Experiență trăită la un grătar în Germania Foto: Shutterstock

Experiența la grătar, în Germania 

Românul stabilit în Germania a povestit experiența sa cu grătarele la nemți. Cantitatea de carne oferită invitaților a fost total diferită față de ceea ce a experimentat în România.„Am fost 15 invitați și aveau doar 4 fripturi. Pur și simplu am simțit o foame, în calitate de invitat la un grătar. Voi posta ceea ce se întâmplă cu adevărat la nemții autentici. Ei nu pun niciodată accent pe cantitatea de alimente de la un grătar. Băutura curgea din abundență, era la discreție. Aici oamenii se bucură. Dar nu în acest caz.

Am fost invitați la un grătar și am luat masa dimineața ca de obicei. Am ajuns acolo la prânz, focul s-a aprins mai târziu, de obicei în jurul orei 2, dar de data aceasta mai târziu, în jurul orei 3-4. Eram extrem de înfometat, îmi venea să mă apuc chiar și de scaunele de acolo. Și eram aproximativ 15 persoane, fără copii", a explicat românul, pe pagina de TikTok.

"Au avut doar 4 fripturi foarte mari pe grătar"

Nemții autentici, da, vorbesc de nemți, au avut doar 4 fripturi foarte mari pe grătar. Atât. Ne-au servit o bucată mare, iar nouă ne-a revenit o bucată de carne ca pentru o familie întreagă, tăiată în patru bucăți.

Românul din Germania Foto: captură TikTok
Românul din Germania Foto: captură TikTok

Nu-mi venea să cred. Apoi au scos niște cârnați obișnuiți, iar noi am fost rugați să mai gustăm câte ceva. Dar băutura era cât pentru trei grătare. Pur și simplu nu-mi venea să cred, așa stau lucrurile", povestește românul stabilit în Germania. 

Ce a mai declarat românul 

„Așa sunt nemții, am mai discutat și după ce am trecut prin asta, am vorbit cu prieteni, pentru că avem și noi prieteni nemți aici. Ne-au spus că la noi așa este, nu se pregătește multă mâncare. Există oameni care îți spun: mergi la grătar, adu-ți mâncarea. Adică vii cu pachete, cu carne ambalată.

Băutura, asta nu reprezintă o problemă aici. Pentru că toți au baruri acasă, toți m-au invitat să gust vinurile lor, au pivniță, au loc unde își țin vinurile, dar tu trebuie să aduci mâncarea de acasă", mai adaugă tânărul.

Ce i-au transmis internauții

„N-ai știut, el pregătea grătarul, dar voi trebuia să vă aduceți ce doreați să mâncați. Am mai auzit și asta", a comentat un utilizator. „Am fost la un austriac la grătar și ne-au întrebat câți cartofi mâncăm fiecare", povestește altcineva.

„Ideea de grătar împreună cu alte 10/15 persoane presupune ca fiecare să-și aducă de acasă ce își dorește. Sau se merge la cumpărături împreună", comentează o altă româncă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
bell pepper 569070 1280 jpg
femei celebre iubiri jpg
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
Fagul imparatului png
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net