Grijă mare dăcă mergeți la slujbă în Noaptea de Înviere. Ce nereguli grave au descoperit autoritățile în biserici

Pompierii au descoperit, în urma controalelor efectuate în biserici, mai multe nereguli grave, printre care se numără și funcționarea fără autorizație de securitate la incendiu. S-au dat amenzi în valoare de 2.000 de lei. Totodată, pompierii și cei de la IGSU transmit credincioșilor, care vor participa la slujba de Înviere, să fie atenți la aprinderea lumânărilor, pentru a nu exista incidente.

Sfaturi pentru aprinderea lumânărilor în noaptea de Înviere Foto: Facebook
Sfaturi pentru aprinderea lumânărilor în noaptea de Înviere Foto: Facebook

Amenzi în valoare de 2 milioane de lei

La începutul acestei luni, inspectorii IGSU au efectuat mai multe controale în mănăstirile, bisericile și obiectivele turistice din țară, unde au descoperit nereguli grave și au aplicat amenzi în valoare de 2 milioane de lei.

În urma controalelor, au fost identificate 130 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Verificările efectuate de pompieri se numără printre măsurile luate pentru evitarea incendiilor care pot fi provocate de aprinderea lumânărilor în timpul slujbelor.

De asemenea, în această perioadă, preoții au fost instruiți asupra modalităților de coordonare a evacuării enoriașilor, dar și asupra utilizării stingătoarelor de incendiu, dispuse în interiorul unităților de cult.

Echipaje de intervenție, la biserici, în noaptea de Înviere

În noaptea de Înviere vor fi dislocate mai multe echipaje de intervenţie la bisericile şi mănăstirile unde este aşteptat un număr mare de credincioşi.

Pentru evitarea producerii unor incidente pe timpul slujbelor din Noaptea de Înviere, IGSU recomandă atât preoţilor, dar mai ales enoriaşilor să fie prudenți cu utilizarea lumânărilor şi a candelelor aprinse în timpul derulării slujbelor religioase, pentru prevenirea aprinderii hainelor sau a părului.

Instituția mai recomandă evitarea deplasării cu lumânări aprinse în autovehicule, amplasarea lumânărilor şi a candelelor aprinse, în locuinţă, în afara unor suporturi care nu pot lua foc.

Sfaturi de la pompieri cu privire la lumănările aprinse

Pompierii au câteva sfaturi pentru credincioșii care vor participa la slujba de Înviere. În locuinţă, amplasarea lumânărilor şi a candelelor aprinse se realizează în suporturi care nu pot lua foc, la distanţă de perdele, materiale lemnoase sau electrocasnice (exemplu: într-o farfurie cu puţină apă); în nicio situaţie, nu lăsaţi lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate şi nu adormiţi cu lumânările aprinse; nu lăsaţi lumânările aprinse sau alte surse de foc la îndemâna copiilor.

E bine să acordaţi o atenţie sporită persoanelor vârstnice sau altor categorii vulnerabile asupra modului de utilizare a lumânărilor sau candelelor aprinse, astfel încât să fie evitate situaţiile în care viaţa sau bunurile pot fi puse în pericol.

Sfaturi pentru preoți, în noaptea de Înviere

De asemenea, pentru evitarea producerii unor incidente în noaptea de Înviere, pompierii îi sfătuiesc pe preoţi şi enoriaşi să ia următoarele măsuri: lumânările sau candelele să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile, pentru prevenirea aprinderii hainelor sau a părului; evitarea deplasării cu lumânări aprinse în autovehicule; parcarea maşinilor în vecinătatea lăcaşurilor de cult, fără să blocheze căile de acces destinate autospecialelor de pompieri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net