Iată cum faci curățenie fără stres!
Ultima actualizare:
Specialiștii în curățenie din Franța au pus la punct un plan eficient de organizare a curățeniei din gospodărie din această perioadă a anului. Iată ce trebuie să ai în minte pentru ca treaba să meargă strună și să nu vezi curățenia ca pe o corvoadă.
Antrenează-i şi pe ceilalţi membri ai familiei, mari sau mici. În echipă, e mult mai distractiv, puteţi face concurs cine termină mai repede. Astfel, satisfacţia e mai mare şi timpul trece mai repede.
- E o bună ocazie de a face mişcare. Nu ai abonament la sală, iar viaţa ta e una sedentară? Atunci curăţenia e momentul perfect pentru puţină activitate fizică. Efortul ţine loc de exerciții, abdomene, de genuflexiuni, arde calorii şi-ţi întăreşte musculatura.
- E solicitant pentru trup, dar odihnitor pentru minte. Mulţi psihologi recomandă curăţenia ca pe o activitate terapeutică. Te oboseşti doar fizic şi te relaxezi mental. În plus, curăţenia făcută în weekend te ajută să începi proaspăt o nouă săptămână.
- Prelungeşti durata de viaţă a lucrurilor. Când ai grijă de suprafeţe, durata lor de viaţă va fi mai mare, vor arăta ca noi şi, astfel, economiseşti bani. Spre exemplu, dacă laşi mizeria să se adune pe aragaz, va fi imposibil să-l mai faci să strălucească. La fel e și cu faianța.
- Curățenia te face mai sănătos. Să trăieşti într-un mediu curat, aerisit, fără praf şi mucegai, e o formă de respect pentru organismul tău şi al celorlalţi membri ai familiei. Majoritatea afecțiunilor pulmonare provin de la praful din casă și mucegai.
- Ocupă spaţiile rămase goale din casă. Cu cât ai mai puține spații goale între obiectele de mobilier cu atât ai mai puțin de lucru la curățenie. Încearcă să unești corpurile de mobilă și atunci scapi de zonele unde nu poți băga aspiratorul.