Imagini spectaculoase cu Larung Gar, cel mai mare așezământ religios din lume! Aici trăiesc înghesuiți 40.000 de oameni

Larung Gar este un oraș din provincia Sêrtar Garzê din Prefectura Autonomă Tibet din Sichuan, China. În jur de 40.000 de oameni, în principal călugări și călugărițe, trăiesc aici în condiții umile, în casele amplasate pe dealuri. Pentru cei în căutarea singurătății și a intimității, acesta nu este locul potrivit.

Larung Gar, văzut din depărtare
Larung Gar arată ca un mozaic de case (Foto: Wikipedia)

Larung Gar, cel mai mare centru monahal budist

Și oricum, turiștii nu au voie să intre aici! Academia Budistă Serthar și Biroul pentru Afaceri Etnice și Religioase din Serthar au emis o nouă directivă, în 2021, care a interzis tuturor persoanelor din afară să mai intre în Larung Gar. Fie că e vorba de temple sau de străzi, vizitatorii nu au voie să pună piciorul pe aici.

În Larung Gar, trăiesc actuali și foști studenți, în mare parte tibetani și chinezi Han, care au învățat la Academia Budistă de Științe Serta Larung, fondată în 1980 de Kyabje Khenchen Jigme Phuntsok. Locuitorii sunt călugări, călugărițe, dar și alți credincioși.

Larung Gar este considerat cel mai mare centru monahal budist.

Băile sunt la comun

Casele din Larung Gar
Casele sunt foarte mici (Foto: Profimedia)

Cele mai multe case de aici au spațiu doar pentru un pat mic și o sobă, iar dușurile și toaletele sunt comune, separate pentru bărbați și femei.

Este greu de imaginat vreun fel de lux într-un asemenea așezământ. Dar Larung este un loc conceput exclusiv pentru credință și pentru evadare din lumea cotidiană. De pe vârfurile dealurilor din apropiere, amploarea acestei cetăți a credinței este evidentă. Priveliștea este un imens mozaic de case mici, care acoperă în întregime trei versanți ai văii Larung.

Călugăr tibetan din Larung Gar, alături de o fetiță
Aici locuiesc în condiții umile călugări tibetani (Foto: Profimedia)

În fiecare zi, o călugăriță și un călugăr conduc pe rând rugăciunile care au loc în cele două temple principale, ridicate mijlocul cartierelor rezidențiale. Amplificate de difuzoare, vocile lor pot fi auzite în întregul oraș, potrivit The Mit Press Reader.

La Larung Gar, există 600 de „khenpo”, doctori în filosofie care au absolvit minim 12 ani de studiu, care predau textele de bază ale budismului la clase de 30 până la 40 de studenți.

În 2016, guvernul chinez a ordonat evacuarea a câtorva mii de credincioși și a demolat sute de case. Cu toate acestea, Larung Gar a rămas în picioare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jennifer Lopez și Matt Damon Foto Profimedia (4) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
criminal constanta jpg
brezoi 00 jpg
Copil bolnav FOTO Shutterstock jpg
pompieri smurd jpg
bani multi pensie jpg
47295e73864a5611f59be945d06ee2df jpg
image png
medici chirurgi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net