Tunelurile secrete folosite pentru a transporta aurul către „Turnul Comorilor”. Au fost ascunse timp de 700 de ani

Un documentar National Geografic dezvăluie descoperirea unor tunele secrete construite de cavalerii templieri, legendarii călugări războinici, folosite pentru a transporta aurul la „Turnul comorilor”, de către arheologi, în oraşul de coastă Acre din Israel.

Tunele secrete ale cavalerilor templieri din Israel au fost descoperite de arheologi / Foto: Pixabay
Tunele secrete ale cavalerilor templieri din Israel au fost descoperite de arheologi / Foto: Pixabay

În cadrul unui documentar National Geographic, arheologul american Dr Albert Lin a dezvăluit descoperirea tunelelor secrete folosite de cavalerii templieri, legendarii călugări războinici, acum 800 de ani. Cavalerii templieri erau o adunătură fascinantă de oameni din Evul Mediu, credincioşi creştini, care începând din secolul al XI-lea au luptat în cruciade „pentru Dumnezeu, aur şi glorie”, conform documentarului. Călugării erau recunoscuţi pentru abilităţile lor feroce de luptă.

„Pe undeva în oraşul modern Acre se află centrul lor de comandă şi posibil chiar comoara lor”, a dezvăluit Dr. Albert Lin. Echipa de oameni de ştiinţă a scanat, cu ajutorul tehnologiei LiDAR (lasere şi dispozitive de detectare sigure pentru artefacte), un loc unde s-a aflat o fortăreaţă-cheie la momentul celei de-A Treia Cruciade, dezvăluind tunele secrete şi o garnizoană. Doar că turnul era îngropat sub straturi de câţiva metri de noroi şi pietre şi nu era clar dacă vor avea loc excavări.

„Ei duceau în secret aurul în Turnul Comorilor”

„Ei duceau în secret aurul în Turnul Comorilor, încununarea gloriei oraşului”, a mai spus expertul. Între secolele al-XI-lea şi al-XIII-lea, un număr de 9 cruciade au avut loc, fiind iniţial purtate în scopul de a scoate „necredincioşii” de pe pământul sfânt al Israelului – astăzi unul dintre locurile sacre pentru creştinism, iuidaism şi islamism deopotrivă.

Dar cum cruciaţii sosiţi în Israel nu ştiau nimic despre islamism, l-au confundat cu o ramură a creştinismului, astfel că ei i-au lăsat în viaţă pe majoritatea musulmanilor, în timp ce au ucis cu brutalitate mii de evrei, chiar și evreii europeni, pe care i-au întâlnit în drumul lor spre Orientul Mijlociu.

Domul Rocii, unul dintre locurile sacre pentru musulmani, a devenit lăcaş de cult, în vreme ce Moscheea Al-Aqsa a fost transformată în grajd. De asemenea, Domul Rocii a fost oferit de regele Ierusalimului cavalerilor templieri, devenind locul unde şi-au stabilit sediul, ulterior servind drept model architectonic bisericilor cruciaţilor din Europa. 

Tunelul medieval a fost descoperit pentru prima dată în anul 1994, la peste 700 de ani de la căderea fortăreței Acre, după ce a fost atacată și cucerită de conducătorul mameluc al Egiptului, sultanul al-Ashraf Khalil, de către o femeia care locuia în oraș.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bancomat
image
image
image
image
image
image
alegeri 2019 vot scrutin buletin de vot jpeg
Bagaj jpg
Vasile Banescu foto Basilica jpg
autospeciala politie jpg
lucruri despre elefanţi jpeg
Mihai Leu jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg
accident Vrancea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net