Împărăteasa cu un nestăpânit apetit sexual. A avut grijă de toţi amanţii săi, dăruindu-le atât proprietăţi şi pământuri, cât şi titluri nobiliare

Există multe legende despre apetitul sexual al celei care a condus Imperiul Țarist vreme de 34 de ani. Se spune că țarina beneficia de serviciile unui harem format din cei mai frumoși și potenți bărbați ai regatului său. De asemenea, avea grijă de toți amanții ei, dăruindu-le atât proprietăţi şi pământuri, cât şi titluri nobiliare. Este vorba despre Ecaterina a II-a a Rusiei, cunoscută și ca Ecaterina cea Mare.

Ecaterina a II-a, împărăteasa nimfomană / foto: arhiva Click!
Ecaterina a II-a, împărăteasa nimfomană / foto: arhiva Click!

Ecaterina cea Mare (1729-1796) a urcat pe tronul Rusiei la vârsta de 33 de ani și a domnit timp de 34 de ani, fiind cea mai longevivă conducătoare a țării. A fost o figură istorică importantă, o femeie inteligentă, hotărâtă, cu un talent înnăscut de a guverna.

Foarte inteligentă, tenace şi cu un nestăpânit apetit sexual, ea este cea mai puternică femeie din lume, căci ea a reuşit să tragă cu forţa Rusia cea înţepenită în primitivismul feudal şi să o transforme într-o mare putere a lumii moderne”, scriau istoricii vremii, conform descoperă.ro.

Dincolo de imaginea sa de conducător cu mână de fier, însă, Ecaterina a avut și o viață personală zbuciumată, condimentată cu nenumărate aventuri amoroase. A fost implicată în asasinarea soțului ei și a avut mai mulți iubiți pe care i-a ajutat financiar chiar și după despărțirea de ei.

Ecaterina a II-a, împărăteasa nimfomană

Despre apetitul sexual al țarinei au circulat multe legende. Conform surselor vremii, Ecaterina și-a pierdut virginitatea la opt ani după ce s-a căsătorit cu Petru cel Mare. Problemele de sănătate ale suveranului rus l-au împiedicat pe acesta să-și „exercite” îndatoririle de bărbat, dar și faptul că o înșela cu orice femeie care îi cădea prin peajmă, după cum spun unii istorici, a împins-o pe consoarta sa la lucruri nesăbuite.

După nouă ani de căsătorie, a născut un băiat despre care s-a spus că ar fi fost copilul lui Serghei Saltîkov, un curtean chipeș. Istoricii ruşi afirmă că doi alţi amanţi ai Ecaterinei, Grigori Orlov şi Stanislav August Ponyatowski, i-au mai făcut acesteia doi copii, un băiat şi o fată, fapt niciodată recunoscut public de suverană.

Cea mai importantă relație personală din viața ei a fost iubirea cu Grigori Potemkin, un vechi ofițer de armată. Conform unor istorici, amiralul s-a căsătorit în cele din urmă în secret cu ţarina. Ultimul amant al acestei nonconformiste şi ambiţioase împărătese s-a dovedit a fi totuşi tânărul şi excentricul Platon Zubov.

Potrivit unor surse neoficiale ale vremii, apetitul sexual al împărătesei nu cunoștea limite, iar majoritatea tinerilor ofițeri ai Imperiului au trecut cel puțin o dată pe iahtul Ecaterinei. Mai mult, există povești despre un harem pe care îl avea la dispoziție la orice oră din zi. Generoasă și romantică, țarina își prețuia toți iubiții și le dăruia proprietăți, terenuri și titluri nobiliare.

Ecaterina a II-a, sau Ecaterina cea Mare, s-a stins din viață pe data de 17 noiembrie 1796, în urma unui atac cerebral suferit în timp ce se afla în dormitorul său. Pe lângă nenumăratele realizări, țarina a lăsat în urmă și o serie de întrebări legate de viața sa amoroasă, la care nimeni nu a putut răspunde în mod oficial. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net