În ce oraș din țară trăiesc cei mai fericiți români? Ploieștenii sunt cei mai nemulțumiți de viața la oraș

Cele mai recente statistici și sondaje au dezvăluit în ce oraș din țară trăiesc cei mai fericiți români. Sociologii sunt de părere, însă, că rezultatele sondajelor nu sunt nimic altceva decât consecința unei strategii de marketing foarte bune.

Locuitorii din Cluj-Napoca sunt foarte mulțumiți de nivelul de trai pe care îl au
Locuitorii din Cluj-Napoca sunt foarte mulțumiți de nivelul de trai pe care îl au

Un barometru privind calitatea vieții la oraș plasează Cluj-Napoca pe primul loc la reședințele de județ unde oamenii sunt cei mai satisfăcuți, la polul opus aflându-se Ploieștiul. Sociologii nu sunt de părere că rezultatele nu indică, în mod neapărat experiențele locuitorilor. 

Citește și: Ce trebuie să știi atunci când te muți într-un oraș nou 

Satisfacția față de locuirea în urban tinde să crească odată cu dimensiunea urbană, cu vârsta și cu veniturile individuale. În nouă orașe, nivelul de satisfacție depășește 90%: Cluj-Napoca (97%), Oradea (96%), Alba Iulia (95%), Brașov, Drobeta-Turnu Severin (94%), Timișoara, Sighișoara (92%), Slatina și Iași (90%). 

Sociologul Mihai Kivu este de părere că barometrul măsoară imaginea pe care o au locuitorii despre nivelul de trai al orașelor în care trăiesc, nu nivelul de trai propriu-zis. 

„Dacă e să răspund de ce, pentru majoritatea criteriilor, preferințele respondenților au situat Clujul și Oradea pe primele locuri, aș spune că aceste orașe au avut o politică de comunicare, un marketing foarte eficient. Posibil, se și trăiește bine acolo, dar studiul ne spune că «se știe că acolo se trăiește bine», a comentat Mircea Kivu.

Citește mai multe despre acest sondaj pe Adevărul 

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net