Inedit! El face tablouri 3D din piese LEGO
Gerardo Pontiérr este un artist mexican deosebit de talentat, care transformă mii de piese LEGO în opere de artă remarcabile, inclusiv portrete 3D extrem de detaliate. Pasiunea sa pentru LEGO a început de la o vârstă fragedă.
La doar doi ani, Gerardo a descoperit magia cărămizilor colorate din plastic, iar această pasiune a crescut atât de mult încât, la 10 ani, devenise deja Campion Mondial LEGO.

Gerardo Pontiérr: „Nu sunt doar jucării”
Dragostea sa pentru acest sistem de construcție, creat de danezi, s-a intensificat de-a lungul anilor, permițându-i să creeze opere cu adevărat excepționale, relatează Oddity Central. Deși nu este prima persoană care folosește LEGO ca mediu artistic, Pontiérr a reușit să ridice această artă la un nivel fără precedent.
La un moment dat în viața sa, interesul pentru LEGO a pălit, iar Gerardo s-a concentrat asupra muzicii, devenind un violonist de renume internațional. Totuși, odată cu debutul pandemiei de COVID-19 și anularea majorității spectacolelor sale, a avut mult timp liber. Atunci s-a reîntors la dragostea lui pentru LEGO și a creat prima vioară complet funcțională realizată exclusiv din piese LEGO. Iar acesta a fost doar începutul.
„Ulterior, am făcut sculpturi tridimensionale, menite să fie montate pe perete. Am început cu lucrări mici, iar acum duc această tehnică la un nivel pe care nici măcar nu mi-l imaginasem. Este o nebunie!”, a mărturisit Gerardo Pontiérr într-un interviu acordat revistei Milenio. „Pe parcurs, am realizat că aceste cărămizi de plastic nu sunt doar jucării, ci instrumente puternice pentru a spune povești și a explora concepte complexe, motiv pentru care am decis să le integrez în arta mea.”
O trăsătură distinctivă a portretelor realizate de Gerardo este dimensiunea lor tridimensională. Privite din față, par pixelate, dar din lateral dezvăluie detalii fascinante, cu piese LEGO și accesorii ieșind în relief. Această abordare unică i-a adus mulți fani printre iubitorii de artă contemporană. „Lucrez cu o paletă de 65 de culori, parte din cele 14.000 de variații de piese existente”, a explicat Gerardo.