Ingredientul care te va ajuta să scapi de mușcăturile țânțarilor. Este nelipsit din casa ta!

Ultima actualizare:

Știința a descoperit care este ingredientul care poate atrage insectele, precum și care te va ajuta să scapi de ele și asta într-un timp foarte scurt. Pe tot parcursul verii am avut de-a face cu țânțarii și prezența lor în orice colț al casei. Din păcate, nu există un repelent minune care să le poată elimina eficient, dar există o tehnică de a le speria și de a le face să stea departe de pielea noastră. În acest context, este bine de știut că -conform științei -, săpunul ne poate ajuta să ne facem „mai puțin atractivi” pentru aceste insecte.

tantari jpg

De ce săpunul respinge țânțarii?

O investigație dezvoltată de cercetătorii de la Institutul Politehnic din Virginia și de la Universitatea de Stat, publicată în revista „iScience”, sugerează că o persoană este deosebit de atractivă pentru țânțari atunci când nu s-a îmbăiat. Dar ai putea fi chiar „mai gustos” după folosirea unui anumit săpun sau, dimpotrivă, ai putea deveni neplăcut pentru ei cu un alt săpun, scriu cei de la Terra.com.mx.

Pentru a vedea care este săpunul ideal, cercetătorii au analizat mirosurile chimice ale patru voluntari înainte și după spălare cu patru mărci diferite de săpun și, de asemenea, au examinat profilurile de miros ale săpunurilor în sine. Fiecare voluntar a avut propriul profil de miros, unii fiind mai atractivi pentru țânțari decât alții. Utilizarea săpunului a modificat considerabil aceste profiluri.

Ce săpunuri resping insectele

Studiul a constatat că spălarea cu săpun a influențat preferințele țânțarilor, dar diferit în funcție de tipul de săpun și de voluntar. Se pare că, s-a dovedit că, cei care foloseau săpunuri naturale, respingeau țânțarii.

Ca parte a descoperirilor, experții în domeniu au identificat patru compuși chimici din săpunuri care atrag țânțarii și trei care îi respingeau, inclusiv o componentă cheie a bourbonului american cu parfum de nucă de cocos și un compus floral utilizat pentru a trata scabia și păduchii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
cristo velato sansevero jpg
otravita jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
pipe jpg
Obezitate FOTO Shutterstock jpg
cartierul justitiei jpg
raisi elicopter prabusit jpg
tuneluri autostrada jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net