Cu ce tratezi înţepăturile de insecte. Aceste informații îți vor fi de un real ajutor

Înţepăturile de insecte îţi pot da bătăi de cap, mai ales atunci când se umflă, apare pruritul sau devin dureroase. Pentru a le combate, poţi folosi o serie de remedii care reduc toate aceste simptome, făcând vindecarea mai uşor de suportat.

image

Comprese cu gheaţă

Aplică compresa cu gheaţă din oră în oră, în primele 6 ore din momentul înţepăturii şi simptomele neplăcute vor întârzia să apară. Asigură-te că nu aplici gheaţă direct pe piele, ci o înfăşori în prealabil într-un material sau într-o compresă sterilă. Compresa nu trebuie ţinută pe piele mai mult de 15 minute.

Miere

Datorită proprietăţilor antibacteriale, mierea va preveni infectarea înţepăturii de insectă. Ai grijă, însă, ca după ce aplici mierea să nu ieşi afară din casă, întrucât aceasta atrage insectele precum un magnet.

Aloe vera

Remediul bun la toate, aloe vera este eficientă şi în această situaţie, datorită proprietăţilor sale antiinflamatoare, care vor calma mâncărimea. Pentru a-i spori eficacitatea, este indicat să aplici gel de aloe vera rece, de la frigider.

Ulei de arbore de ceai

Proprietăţile antiseptice ale uleiului de arbore de ceai fac din acesta ingredientul perfect pentru prevenirea infectării. Totodată, senzaţia de răcorire pe care acesta o oferă pielii calmează nevoia de a te scărpina. Dacă nu ai la îndemână ulei de arbore de ceai, poţi folosi şi un dezinfectant de mâini, care acţionează similar.

Busuioc

Această plantă se remarcă şi prin proprietăţile antiinflamatoare, care ajută la calmarea mâncărimii şi stimulează dezumflarea ciupiturii. Freacă o frunză de busuioc ruptă pe jumătate de pielea înţepată de insectă şi vei observa imediat efectul, conform doc.ro.

Extractele de flori de muşeţel

Produsele pe bază de extracte de muşeţel sunt utilizate extern pentru inflamaţii şi iritaţii ale pielii, boli bacteriene ale pielii, erupţii cutanate, eczeme, răni, degerături şi muşcături de insecte. Activitatea antiinflamatoare, antipruriginoasă şi antieritematoasă a unguentului care conţine extract de flori de muşeţel a fost comparabilă cu cea a unui unguent cu 0,25% hidrocortizon.

Frunzele de pătlagină

Folosită ca remediu, de secole, pentru vindecarea rănilor, pătlagina conţine compuşi ce manifestă activităţi biologice precum cea de vindecare a rănilor, antiinflamatoare, analgezică, emolientă, calmantă, antioxidantă sau antibiotică slabă.

image
image
image
image
image
image
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net