Insula cu nisip alb și ape cristaline care se află la doar o oră și jumătate de țara noastră. Simți că ești în Maldive, dar puțini români știu de ea

Ultima actualizare:

Vrei o vacanță de neuitat într-un loc de vis? Ei bine, află că nu trebuie să zbori chiar până în Maldive, căci există o insulă la o oră și jumătate de zbor depărtare de România, cu ape limpezi și turcoaz, plaje de vis și, cel mai important, servicii de top, la prețuri bune. Despre ce insulă este vorba?

Insula neștiută, cu ape turcoaz, ca în Maldive / foto: Pixabay
Insula neștiută, cu ape turcoaz, ca în Maldive / foto: Pixabay

Insula Suluada, numită de către turci Insula Cascadelor, aflată pe coasta Antalyei, este locul unde trebuie și merită să ajungi măcar o dată în viață. Considerată de localnici Maldivele Turciei, datorită apei de un turcoaz ireal, insula are două plaje unde vă puteți relaxa: Golful American și în Golful Kargıcak.

În timpurile din urmă, Suluada era numită ,,Krambusa” și era o importantă sursă de apă pentru navigatorii vremii care credeau că apele insulei au proprietăți tămăduitoare, că sunt bune pentru a scăpa de pietrele la rinichi. Și, cu toate că probabil nu vă așteptați la asta, pe insulă există numeroase peșteri, mai greu accesibile, dar pe care le puteți vizita cu barca sau dacă vă încumetați să înotați spre cavernele albastre. Din regiunea Antalyei, din toate stațiunile, sunt excursii de o zi spre insulă, cu prânzul inclus pe vas. Costă 45 de euro de persoană și vei petrece trei ore în Golful American și în Golful Kargıcak.

Insula spectaculoasă de lângă România

De altfel, Turcia este cunoscută pentru locurile sale de vis. Și Piscina Cleopatrei este un loc unde trebuie neapărat să ajungi. Pamukkale sau Castelul de Bumbac, considerat de localnici a opta minune a lumii, cel mai vechi spa al lumii, este, cu siguranță, perla țării. Aici venea și Cleopatra, regina Egiptului, ca să-și mențină frumusețea. Poți face baie în apele termale, iar ca să te scalzi în piscina antică a Cleopatrei, costă 10 euro de persoană. Terasele naturale de aici sunt incluse din 1998 în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Un alt loc mai puțin știut de români este lacul miraculos al Turciei, o rezervație naturală, unde merită să ajungi pentru culoarea ireal de turcoaz a apei și pentru nisipul alb. Lacul Salda a atras atenția cercetătorilor de la NASA, care presupun că locul are proprietăți similare cu cele ale craterului Jezero de pe Marte. Turcii îl numesc, din nou, Maldivele Turciei, pentru că, în zilele cu soare, poți vedea turcoazul deosebit al apei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net