A fost descoperit mormântul Cleopatrei, una dintre cele mai faimoase figuri din antichitate? „Știm exact unde să săpăm”

Regina Egiptului Antic, Cleopatra, privită ca o mare frumusețe, una dintre cele mai faimoase figuri din antichitate, cât și Egiptul, o țară bogată în istorie și mister, continuă și în ziua de astăzi să fascineze lumea întreagă. Și iată că, în ciuda faptului că timp de secole au căutat cu interes mormântul faimoasei regine, arheologii susțin că sunt pe cale să facă descoperirea remarcabilă. O asemenea descoperire ar putea duce la rescrierea istoriei.

Arheologii susțin că știu unde se află mormântul Cleopatrei / Foto: Shutterstock
Arheologii susțin că știu unde se află mormântul Cleopatrei / Foto: Shutterstock

Arheologii din Egipt susțin că au identificat locul în care se află mormântul pierdut al Cleopatrei și Marc Antoniu, doi dintre cei mai celebri iubiți din istorie. Ei au declarat că știu exact unde trebuie să sape, iar descoperirea locului în care se află mormântul fostei regine a Egiptului Antic ar putea duce la rescrierea istoriei dacă se găsesc detalii care nu sunt cunoscute în ziua de astăzi.

Arheolog: „Știm exact unde trebuie să săpăm”

Se crede că locul unde au fost înmormântați cei doi este localizat în regiunea Taposiris Magna, la aproximativ 30 de kilometri de Alexandria: „Sper să găsesc în curând acest mormânt celebru. Cred cu adevărat că sunt îngropați în același loc și suntem foarte aproape de a descopei locația exactă a acestuia. Știm exact unde trebuie să săpăm”, a declarat Zahi Hawass, un renumit arheolog egiptean,potrivit tabloidului britanic Mirror.

Cleopatra a fost ultimul conducător al Egiptului din dinastia Ptolemeică, întemeiată cu mai mult de 3 secole în urmă de către Ptolemeu Legides. Ea și Marc Antoniu au condus Egiptul timp de 4 ani, până în anul 31 î.H. Potrivit istoriei populare, atunci când faimoasa regină avea 39 de ani, cei doi au decis să se sinucidă pe 30 august anul 30 î.H, folosind otravă. Alții spun că mai întâi s-a sinucis Marc Antoniu, iar Cleopatra a făcut același lucru la scurt timp, pe 12 august.

Mai sunt și cei care cred că ei s-ar fi lăsat mușcați de șerpi veninoși, sau că regina Egiptului Antic ar fi fost asasinată. Cert este că, descoperirea mormântului ei ar putea oferi dovezi care să susțină una din ipoteze.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net