Interdicție ca-n vestul sălbatic la intrarea într-un restaurant. Oamenilor nu le-a venit să creadă

Ultima actualizare:

Un restaurant din România a găsit o manieră uluitoare de a spori siguranța clienților, atunci când iau masa în local. Cei care nu se supun riscă amenzi uriașe.

Patronul unui restaurant a pus la intrarea în restaurant un anunț ciudat
Patronul unui restaurant a pus la intrarea în restaurant un anunț ciudat

Patronii unui restaurant din România înștiințează persoanele cu privire la noile norme de securitate din local, prin intermediul unui anunț șocant, pus chiar la intrare. 

Mai exact, clienților le este interzis accesul cu arme în restaurant, iar dacă cei care vor să frecventeze localul dețin astfel de obiecte periculoase, trebuie să aibă bunul simț ca măcar să le lase la recepție.

În anunț este specificat că armele predate la recepție vor fi păstrate în siguranță, într-un seif, până când respectivul va termina de luat masa. 

"Anunț. Este interzis accesul cu arme în restaurant. Persoanele deținătoare de arme sunt rugate să predea armele la recepție. Acestea vor fi ținute în seif. În caz contrar vor fi sesizate organele de poliție." se arată în anunț. 

Ce amenzi riscă cei care deține arme abuziv sau le utilizează neregulamentar

Potrivit legii din România, doar anumite categorii de persoane au dreptul de a deține arme letale și doar în contextul unui permis de port armă. Printre cetățenii care au dreptul să dețină arme se numără demnitarii, magistraţii, diplomaţii, militarii şi poliţiştii, atât cei în activitate, cât și după încetarea activității. 

Cu toate acestea persoanele fizice pot avea nelămuriri în ceea ce privește deținerea și folosirea armelor neletale, cum ar fi pistoalele cu aer comprimat. Legea prevede că armele cu aer comprimat pot fi folosite doar în spațiile de agrement, special amenajate, unde nu constituie un pericol pentru alte persoane aflate prin preajmă. 

Legea din România sancționează cu amenzi între 5.001 și 10.000 de lei pe cei care dețin arme în mod ilegal sau le utlilizează în spațiile publice.

În aceste condiții anunțul către clienții restaurantului nu mai pare atât de bizar, mai ales că în Capitală a avut loc un incident, în urmă cu câțiva ani, în care clienți, ce aparțineau unui clan de interlopi, au deschis focul în incinta localului. 

De asemenea, în SUA o lege recentă permite cetățenilor de rând din anumite state să poarte arme de foc, fără să fie nevoie de autorizație. Acest fapt a generat tragedii, iar unul dintre cele mai grave atacuri cu arma din SUA s-a petrecut, în urmă cu câțiva ani, într-un restaurant din statul american Florida, când 10 persoane au fost rănite și alte patru au fost ucise.

  Puteți urmări știrile Click! și pe Google News.  

image
image
image
image
image
image
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net