Istoria României, schimbată de iubirea dintre Carol al II-lea și Zizi Lambrino? Unde se iubeau cei doi

Povestea lui Carol al II-lea și a Zizi Lambrino este una din acele pasaje tumultoase din istoria României, plină de acțiuni curajoase și iubiri interzise, care au generat un adevărat scandal în perioada Primului Război Mondial.

Carol și Zizi au avut și un copil împreună / foto: arhiva
Carol și Zizi au avut și un copil împreună / foto: arhiva

În timpul unei petreceri organizate la Iași de ministrul conservator Alexandru Marghiloman, în timpul verii anului 1913, regele Carol al II-lea a întâlnit-o pe Zizi Lambrino, fiica generalului român Constantin Lambrino și a Eufrosinei Alcaz, potrivit adevarul. 

Numită încă din copilărie Zizi, aceasta s-a născut în 1898 în orașul Roman, provenind dintr-o familie cu numeroase proprietăți în județul Vaslui.

Dragostea a prins contur la conac

Dragostea lor a prins contur într-un conac boieresc din comuna Zăpodeni, sat Butucărie, iar această relație a fost marcantă în viața regelui. Carol al II-lea s-a îndrăgostit profund de Zizi, renunțând chiar de două ori la tron și intrând într-o perioadă de depresie severă, chiar ajungând să amenințe cu sinuciderea și să se rănească.

În ciuda interdicțiilor regale, principele Carol a fugit la Odessa împreună cu Zizi, deghizat în civil cu ajutorul unui locotenent, și s-au căsătorit în secret.

Această acțiune a dus la o serie de evenimente tensionate între Carol al II-lea și familia sa regală, care a trimis oameni pentru a-l aduce înapoi în țară. Deși a fost întors forțat, el a refuzat să se despartă de Zizi și a continuat să lupte pentru relația lor.

Ferdinand, tatăl lui Carol, a dispus arestarea acestuia pentru o perioadă de 75 de zile și a făcut presiuni pentru desfacerea căsătoriei. În cele din urmă, Carol a cedat și a semnat actele de desfacere a căsătoriei. Cu toate acestea, din această relație a rezultat nașterea unui fiu, Mircea.

Apoi s-au despărțit

Ulterior, pentru a-și încheia legătura cu Zizi, au apărut informații despre o presupusă întâlnire cu o fostă iubire a regelui, fapt ce a slăbit legătura cu ea. Când aceasta a trimis presei o scrisoare de dragoste din partea regelui, în care acesta își recunoștea fiul, Casa Regală a intervenit și a oferit un acord financiar pentru ca Zizi să renunțe la drepturile ei și ale fiului ei.

Însă, lupta dintre Zizi și Casa Regală nu s-a încheiat aici. După 20 de ani, Zizi Lambrino a intentat un proces împotriva lui Carol, cerând recunoașterea oficială a fiului său.

Chiar și după instalarea regimului comunist, procesul nu a avut un rezultat favorabil pentru ea, iar acordul de plată anuală a fost anulat.

image
image
image
image
image
image
storm 4651306 1280 jpg
bacalaureat jpg
accident Suceavaa jpeg
bacalaureat adevarul jpg
SpotHiddenPandaAmongHumansinPictureOpticalIllusionIQTest jpg
visine jpg
image png
evaluare nationala jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net