Îți merge mintea brici? Găsește răspunsul corect din două mutări de bețe de chibrit, în doar 10 secunde

Testele IQ sunt foarte populare printre internauți. Roiesc pe rețelele de socializare și îi pun în dificultate pe mulți. Într-o provocare matematică care pune la încercare gândirea rapidă și abilitățile logice, un test cu chibrituri devine un examen de inteligență pe care 7 din 10 români îl pică. Mută două bețe de chibrit, în doar 20 de secunde, pentru a obține rezultatul corect.

Mută două bețe de chibrit pentru a rezolva ecuația
Mută două bețe de chibrit pentru a rezolva ecuația

Imaginea de mai sus afișează un exercițiu cu un rezultat greșit, care spune că 9+2=5. Avem în față un calcul care, la prima vedere, pare foarte simplu. Provocarea este una clară: cum putem muta două bețe de chibrit, în doar 20 de secunde, pentru ca întreaga ecuație să devină corectă?

Acesta este un test care, la prima vedere, pare ușor de rezolvat, dar se poate dovedi mai complex în cele din urmă. Puțini oameni au reușit să corecteze eroarea. Tu știi să rezolvi această problemă de matematică în maximum 20 de secunde? Așadar, dacă vrei să te numeri printre acele „genii” care pot rezolva această enigmă, gândește diferit. Soluția este evidentă pentru tine dacă știi să stăpânești arta logicii și a deducției.

Ei bine, dacă încă nu ai reușit să deslușești acest test amuzant, nu ai de ce să îți faci griji. Îți vom dezvălui noi care e mutarea corectă, de fapt.

Cum muți corect cele două bețe de chibrit pentru a rezolva provocarea

Rezolvarea problemei
Rezolvarea problemei

Viteza este esențială, deoarece participanții au doar 20 de secunde la dispoziție pentru a identifica și a aplica corect mutarea. Vom observa că ecuația nu este chiar atât de greu de rezolvat precum credeam inițial. Mai exact, dacă mutăm bățul de chibrit de la plus + și și îl vom aduce în față și îl vom contopi în cadrul cifrei 9, aceasta devine 8. Apoi, luăm bățul din dreapta jos de la cifra 2 și îl aducem în spate jos, iar aceasta se va transforma în 3.

Astfel, vom obține următoarea operație matermatică: 8-3=5. Dacă vom face calculul, vom putea vedea că, într-adevăr, rezultatul este corect. Destul de simplu, nu?

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net