Serial Click!: Misterele României. OZN-urile din Pădurea Baciu, enigma nedezlegată nici până azi

Ultima actualizare:

Legende, poveşti de speriat copiii sau fenomene paranormale pe care oamenii de ştiinţă nu le-au putut descifra niciodată? Ieri am început un serial despre misterele României. Locuri şi întâmplări ciudate rămase fără explicaţie. Obiectele „extraterestre” de pe malul Mureşului, „sferele cântătoare” din Peştera Tăuşoare sau lespezile cu înscrisuri de pe fundul Lacului Bicaz au fost primele enigme prezentate. Astăzi, iată alte două „necunoscute”!

Presupus OZN,  deasupra Pădurii  Hoia-Baciu, în 1968. Foto: Emil Barnea
Presupus OZN, deasupra Pădurii Hoia-Baciu, în 1968. Foto: Emil Barnea

Hoia-Baciu, pe lista celor mai înfricoşătoare locuri

În pădurea Hoia-Baciu din judeţul Cluj au fost semnalate, încă din anii ’60, fenomene stranii precum sunete ciudate şi OZN-uri. 

Primul eveniment major a fost semnalat în data de 18 august 1968, când pe cer, deasupra Pădurii Baciu, a apărut un OZN. Imaginile cu straniul obiect, precum şi o serie de rapoarte au fost prezentate institutelor de cercetare din Europa şi SUA. Nimeni nu a reuşit însă să dea o explicaţie cu privire la producerea fenomenului. Mai multe publicaţii străine au inclus Pădurea Baciu în topul celor mai înspăimântatoare locuri din lume, alături de alte zone cu fenomene asemănătoare, precum Deşertul Mojave şi Gloful Breeze din Statele Unite. Localnicii susţin că pădurea - care are o poiană circulară în centru - este un portal, iar cei care trec prin el s-ar putea să nu se mai întoarcă niciodată. Locul a devenit curiozitatea turişilor din întreaga lume pasionaţi de fenomene paranormale. Cei care au trecut prin poiană relatează că au avut stări de anxietate şi de greaţă. Zona a fost îndelung cercetată şi a făcut subiectul multor documentare, în special pentru sunetele înfricoşătoare care se aud în interiorul pădurii: de salvare, de cauciuc care explodează, chiar şi al unui ceas cu cuc.

Şi trunchiurile copacilor  din Pădurea Hoia-Baciu  au forme ciudate
Şi trunchiurile copacilor din Pădurea Hoia-Baciu au forme ciudate

”Ne confruntăm fie cu un superfenomen la scară planetară, un subprodus al conştiinţei umane, cu un rol greu de precizat, fie cu un superfenomen natural, dar inteligent, care nu este un produs biologic şi care se manifestă prin interacţiunea cu conştiinţa umană, în esenţă cu persoanele prezente în zonă”, a spus prof. dr. Alexandru Pătruţ, preşedintele Societăţii Române de Parapsihologie din Cluj-Napoca într-un documentar realizat de scriitorul Daniel Roxin. 

Misterioasa explozie de la Comăneşti 

În 2006, o explozie teribilă a îngrijorat oamenii din patru judeţe. Sunetul extrem de puternic s-a produs deasupra localităţii Comăneşti, judeţul Bacău. Pentru desluşirea acestui caz s-au implicat autorităţi la cel mai înalt nivel. Despre explozie se spune că a fost o detonaţie puternică din sursă necunoscută care a avut loc în zona Comăneşti la data de 20 aprilie 2006 în jurul orei locale 09:15–09:20 dimineaţa şi al cărei vuiet s-a auzit puternic pe teritoriul judeţelor Bacău, Neamţ, Harghita şi Covasna.

Primul gând a fost către o explozie controlată într-o mină, dar această variantă a căzut imediat când autorităţile locale le-au spus că nimic de genul acesta nu fusese programat şi nici nu avusese loc. 

Iniţial s-a spus că exploziile au avut  legătură cu minele de la Comăneşti
Iniţial s-a spus că exploziile au avut legătură cu minele de la Comăneşti

O altă ipoteză a fost a unui avion care ar fi spart zidul sonic. Nici această ipoteză nu a rămas în picioare. De la baza militară din Bacău s-a comunicat că în ziua respectivă nu avusese loc nici un zbor. Nici un avion militar sau civil nu se ridicase de la sol în acea zi. În plus, „în aviaţia civilă, singurul avion care ar fi putut sparge zidul sonic este Concorde, care însă a fost scos din exploatare de câţiva ani”, a fost răspunsul de la acea vreme al militarilor de la Baza Aeriană Bacău.

Aproape două ore întreaga zonă a fost survolată cu elicoptere. „Am fost patru persoane, deci patru perechi de ochi. Comandorul Jianu, mecanicul, copilotul si eu”, spune căpitanul-comandor Ovidiu Corobana, şeful escadrilei de elicoptere şi cel care a condus aparatul. „Prin legatura cu cei de la sol am verificat toate văile, până şi micile focuri din gospodării au fost verificate”, a explicat atunci pilotul.

Doi ani mai târziu, într-o după amiază din septembrie 2008, tot la Comăneşti, trei bubuituri puternice care veneau din cer au speriat oamenii pe o rază de 20 de kilometri. Nici atunci, la fel ca în 2006, nu s-a găsit o explicaţie plauzibilă a acestor zgomote extrem de puternice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Test  Alege culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1897930903 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Horatiu Potra soseste la sediul IGPR  Foto Inquam Photos Octav Ganea (2) jpg
Taxa pe urina jpg
Reprezentanți ai partidului AUR și simpatizanți ai acestora și ai candidatului independent Călin Georgescu participă la o acțiune de protest cu titlul „Miting pentru democrație“ în București. FOTO Inquam Photos / George Călin
Hot de buzunare jpg
lapte bivolita adobestock jpg
cutremur mexic jpg
accident Polonia jpeg
Dmanisis Gora georgia caucaz jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net