Jobul cu salariu fabulos pe piața din România. Nu necesită nici măcar BACUL

În ciuda percepției larg răspândite că doar cei cu educație superioară au acces la locuri de muncă bine remunerate în România, realitatea este că există slujbe bine plătite și pentru cei care nu au absolvit nici măcar liceul, dar au investit în învățarea unei meserii practice.

Bani. Foto: Shutterstock.
Bani. Foto: Shutterstock.

Pe scena economică din România, IT-iștii sunt adesea priviți cu o combinație de invidie și admirație pentru veniturile semnificative pe care le obțin. Totuși, există domenii în care persoanele fără studii superioare pot câștiga salarii la fel de atractive, iar printre acestea se numără meseriașii specializați în punerea de faianță și gresie.

Diversitatea ocupărilor bine plătite în afara domeniului IT

O discuție animată pe tema acestei realități a avut loc pe platforma Reddit, unde un utilizator a lansat o provocare comunității non-IT-iste:

"Non IT-iști. Cum faceți față traiului de viață, zi de zi? (mai ales acum). Inflație, taxe și impozite mărite. Până și un amărât de Fanta portocale costă 12,5 lei. Vă vedeți proprietari în viitorul apropiat?"

  „Unii oameni care se uită la TV doar asta cred în timp ce ăla care pune gresie face 10.000 lei net pe lună, evident într-un oraș mare, nu în Mizil”, a comentat un bărbat, citat de Adevărul.

Răspunsurile au subliniat diversitatea ocupărilor bine plătite în afara domeniului IT. Meseriașii specializați în domenii precum construcții au evidențiat că pot câștiga sume considerabile, iar unii dintre aceștia se văd chiar proprietari de case într-un viitor apropiat, fără a apela la credite.

„Lucrez în construcții, momentan e ok. Mă văd proprietar în vreo doi ani fără credite”, a comentat cineva. 

Slujbe bine remunerate în România pentru cei fără studii superioare

În timp ce unii utilizatori au exprimat scepticism față de ideea de a deveni proprietar fără a recurge la un credit, alții au susținut că o planificare financiară adecvată poate duce la realizarea acestui obiectiv într-un interval de timp rezonabil.

Discuția a evidențiat faptul că există o varietate de slujbe bine remunerate în România pentru cei fără studii superioare, cu condiția ca aceștia să își perfecționeze abilitățile, să negocieze salariile și să investească în dezvoltarea personală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net