Anunț important la început de an. Marcel Ciolacu: „Deblocăm angajările pentru aproape 8.000 de posturi din sănătate și asistență socială"

Într-o ședință de Guvern desfășurată recent, premierul Marcel Ciolacu a făcut anunțuri semnificative cu privire la domenii-cheie ale societății românești. Unul dintre anunțurile remarcabile vizează deblocarea a aproximativ 8.000 de posturi în domeniile sănătății și asistenței sociale.

Marcel Ciolacu. Foto: Captură video.
Marcel Ciolacu. Foto: Captură video.

Premierul a subliniat importanța acestei măsuri pentru a acoperi deficitul de personal medical în spitalele importante. Bugetul Ministerului Sănătății pentru anul în curs este cu peste 40% mai mare decât în 2023, fapt ce demonstrează angajamentul guvernului în asigurarea resurselor financiare necesare.

Bani avem, dar corect este să-i plătim mai bine pe medicii care muncesc serios!”, a declarat Marcel Ciolacu, evidențiind necesitatea ca aceste noi angajări să se traducă în servicii de calitate, empatie și responsabilitate față de pacienți.

Se aloca 6,6 miliarde de lei pentru acoperirea datoriilor din sistemul sanitar

În cadrul ședinței, premierul a menționat și alocarea de aproximativ 6,6 miliarde de lei pentru acoperirea datoriilor din sistemul sanitar din anul anterior și pentru asigurarea cheltuielilor curente din ianuarie, inclusiv pentru medicamente și servicii medicale.

Totodată, premierul a vorbit despre schema de ajutor de stat pentru dezvoltarea producției interne în industria materialelor de construcții, subliniind importanța acesteia în securizarea producției interne în domenii strategice.

În contextul susținerii infrastructurii, Marcel Ciolacu a anunțat aprobarea contractului de finanțare cu Banca Europeană de Investiții pentru o nouă secțiune a Autostrăzii A3, în valoare de 200 de milioane de lei. Aceasta face parte dintr-un efort mai amplu pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere, cu scopul de a reduce deficitul balanței comerciale și de a sprijini economia națională.

Se va continua programul național "Masa sănătoasă"

În altă ordine de idei, premierul a confirmat finalizarea procedurii privind tichetele educaționale de 500 de lei, oferind părinților posibilitatea de a achiziționa rechizite și îmbrăcăminte pentru elevi. Totodată, a fost aprobat cadru necesar pentru continuarea Programului național "Masă sănătoasă” în școli, cu extinderea numărului de unități școlare beneficiare.

Cu aceste măsuri ample și variate, guvernul român evidențiază angajamentul său pentru îmbunătățirea sistemului de sănătate, dezvoltarea infrastructurii și susținerea educației, contribuind la progresul țării în anul în curs.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
church 407846 1280 jpg
liturgy 5003278 1280 jpg
cel mai lung cuvânt din lume jpg
ATM jpg
weekend distractie jpeg
nava scufundata jpg
Ulpia Traiana Sarmizegetusa Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (10) JPG
itp 1024x681 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net