Ce spune Marcel Ciolacu despre recunoașterea cuplurilor gay. „Eu consider că societatea românească...”

Primul-Ministru Marcel Ciolacu a vorbit astăzi (23 noiembrie), despre cuplurile formate din persoane de același sex în țara noastră, spunând că „societatea românească” nu este pregătită să le recunoască. De asemenea, premierul a mai spus că acest subiect nu este o prioritate pentru el, deși CEDO a hotărât că România încalcă dreptul la respectarea vieții private și de familie.

Marcel Ciolacu a vorbit despre cuplurile gay / foto: Inquam Photos
Marcel Ciolacu a vorbit despre cuplurile gay / foto: Inquam Photos

În ciuda faptului că, în acest moment, potrivit hotărârii CEDO din luna mai a acestui an, țara noastră încalcă dreptul la respectarea vieții private și de familie, Prim-ministrul Marcel Ciolacu spune că „societatea românească” nu este pregătită să recunoască cuplurile gay, iar acest subiect nu este o prioritate pentru el.

„Nu e pregătită societatea românească. Nu este nici prima, nici ultima care condamnă. România a fost condamnată şi pentru tratamentul din închisori. Nu este una dintre priorităţile mele şi, repet, nu cred că România este pregătită în acest moment”, a declarat Marcel Ciolacu, conform sursei citate.

Până pe data de 25 martie, potrivit celor de la adevarul.ro, țara noastră trebuie să răspundă proprunerilor stabilite de către CEDO, în privința cuplurilor formate din persoane de acelaşi sex. Cu toate acestea, Marcel Ciolacu a menționat că are „prieteni care au relații cu un alt bărbat”.

„Nu sunt un om obtuz. Eu nu am nicio reţinere. Am prieteni care au relaţii cu un alt bărbat. Nu am nicio problemă. Dar eu vorbesc acum din punct de vedere de prim-ministru”, a mai spus acesta.

„România a fost condamnată şi pentru tratamentul din închisori”

Întrebat fiind dacă România are de gând să încalce hotărârea luată de către Curtea Constituțională a Drepturilor Omului, Marcel Ciolacu a oferit un răspuns succint: ”repet, nu este nici prima, nici ultima”. El a afirmat din nou că nu crede că societatea este pregătită pentru recunoașterea cuplurilor formate din persoane de același sex. „Dar eu consider că societatea românească încă nu este pregătită pentru acest lucru”, a spus Marcel Ciolacu.

Pe 23 mai, CEDO a decis că România încalcă articolul 8 al Convenției, care garantează „dreptul la respectarea vieţii private şi de familie”. Această decizie a venit după ce statul român a fost dat în judecată acum 4 ani de către Asociația ACCEPT, alături de 21 de cupluri formate din persoane de același sex, deoarece nu le sunt recunoscute familiile și nu au protecție legală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net