Probleme mari pentru călătoriile românilor! Data de la care avioanele TAROM ar putea rămâne la sol

Românii care circulă cu avionul se pot lovi de probleme serioase începând cu 1 decembrie. Cei de la Sindicatul TAROM au avertizat că niciun avion nu va mai zbura dacă compania lor nu este exceptată de la prevederile Legii 296/2023.

Avioanele TAROM pot rămâne la sol / foto: Mediafax
Avioanele TAROM pot rămâne la sol / foto: Mediafax

Posibile probleme pentru toți cei care obișnuiesc să circule cu avionul! Sindicatul Unit TAROM avertizează că avioanele lor nu vor mai zbura, dacă compania nu este exceptată de la prevederile „legii austerității”, Legea 296/2023, privind unele măsuri fiscale. Potrivit celor de la adevarul.ro, Sindicatul a depus un Memorandum la Guvern, cât şi la ministerul Transporturilor, pentru a obține exceptarea companiei.

„În situaţia în care TAROM nu va fi exceptată de la prevederile acestei Legi a "ruşinii naţionale" iar alte companii cu capital majoritar de stat, dar care nu lucrează neapărat într-o piaţă concurenţială vor fi exceptate, noi, membrii Sindicatului Unit TAROM (SUT), începând cu 1 decembrie 2023, piloţi, însoţitori de bord, mecanici de aviaţie, personal operativ de sol nu vom mai ridica niciun avion de la sol”, comunică cei de la Sindicatul Unit TAROM.

Avioanele TAROM pot rămâne la sol începând cu 1 decembrie

Sindicaliștii atrag atenția că Guvernul discută exceptarea altor companii de la prevederile acestei legi, însă nu și TAROM. „Constatăm din presă, cu nesurprindere, că încă o dată domnul Grindeanu, ministru al Transporturilor, prin discutarea în Guvern a unui Memorandum de exceptare de la prevederile acestei legi a CFR Călători, CFR Marfă şi a Metrorex, a uitat de compania de aviaţie TAROM”, scrie în comunicatul emis de sindicaliști.

Liderii de Sindicat mai spun că drepturile personalului TAROM sunt garantate atât de legislația în vigoare, în privința activităţii aeronautice, dar şi de către Contractul Colectiv de Muncă la nivel de unitate. Potrivit sindicaliștilor, angajatorul nu poate modifica unilateral aceste contracte.

„Sindicatul Unit TAROM (SUT) a transmis încă din luna iulie o Notificare de declanşare a Conflictului Colectiv de Muncă înregistrată SG cu nr. 3216/14.07.2023, notificare la care se vor mai adăuga încă alte multe nerespectări ale CCM în vigoare”, mai spun sindicaliștii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sistemul antiaerian rus S-300 FOTO Rush Hour Daily
image
image
image
image
image
image
bacnota pe trotuar jpg
plaja mamaia foto Facebook Caelia Beach Mamaia jpg
1 copii scoala gradina legume jpeg
3 argumente care te vor convinge că achiziționarea unei mașini nu este necesară dacă locuiești în București jpeg
imperiul roman jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
revolut jpeg
larisa iancu alexandru olaru jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net