Greșeala care poate provoca sforăitul! Mulți români fac această gafă în fiecare seară

Ultima actualizare:

Cei dintre noi care au avut „norocul” de a dormi alături de o persoană care sforăie cu sigurață știu cât de deranjantă este această problemă. Acest sunet atât de distinctiv apare atunci când fluxul de aer întâmpină, din diverse motive, rezistență atunci când trece prin căile respiratorii superioare. Iar potrivit medicului ORL Codruț Sarafoleanu, cauzele acestei probleme sunt mai variate decât am crede!

Sforăitul poate fi o problemă supărătoare / foto: Pexels
Sforăitul poate fi o problemă supărătoare / foto: Pexels

Dacă am avut până acum „norocul” să dormim lângă o persoană care sforăie, înseamnă că știm din experiență personală cât de neplăcută este această problemă.

Sforăitul, un sunet atât de distinctiv, apare atunci când fluxul de aer întâmpină, din diverse motive, rezistență atunci când trece prin căile respiratorii superioare. Iar potrivit medicului ORL Codruț Sarafoleanu, cauzele acestei probleme sunt mai variate decât am crede!

Potrivit celor de la dcmedical.ro, sforăitul poate varia în intensitate, iar nenumărați factori pot influența apariția acestei probleme, cum ar fi greutatea, dieta, consumul de alcool, sau chiar și poziția în care dormim. Potrivit medicului ORL Codruț Sarafoleanu, atât femeile cât și bărbații sunt afectați de sforăit, iar, potrivit acestuia, persoanele supraponderale, în general, vor sforăi mult mai tare.

Greșeala care ne poate provoca sforăitul

Potrivit medicului, există o problemă banală de care ne lovim cei mai mulți dintre noi și la care nu ne-am gândi niciodată că este motivul pentru care sforăim noaptea! Mai precis, se pare că faptul că mâncăm mult seara este responsabil pentru abdomenul dilatat care va apăsa pe torace în timpul nopții!

Iar un alt factor extrem de comun, care poate provoca sforăitul, este fumatul! „Sigur că sforăie mai mult fumătorii decât nefumătorii pentru că există o inflamație preexistentă în căile respiratorii de la fumat, e vorba de faringite laringite tabacice”, spune Codruț Sarafoleanu, conform sursei citate.

În plus, consumul de alcool poate fi o altă sursă a sforăitului, care, pentru cei care nu au cunoștiințe medicale, poate părea că nu are nicio legătură cu problema noastră din timpul somnului!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
Horoscop jpg
zodii relaxate jpg
cozonac jpg
horoscop jpg
pui la cuptor jpeg
image png
horoscop webp
horoscop jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net