Leguma iubită de români care îngrașă mai mult decât carnea. E consumată des, dar nutriționiștii nu o recomandă

Ultima actualizare:

Atunci când căutăm o dietă sănătoasă, potrivită pentru noi, un lucru care ni se va repeta constant este importanța fructelor și a legumelor. Acestea pot fi o adevărată mină de aur, dacă vrem să dăm jos din kilogramele în plus. Cu toate acestea, nu mulți dintre noi știu că o legumă anume poate, de fapt, să ne îngrașe!

Cartofii ne pot îngrășa dacă sunt consumați în exces / foto: Pixabay
Cartofii ne pot îngrășa dacă sunt consumați în exces / foto: Pixabay

Atunci când vrem să începem o dietă și începem să căutăm una potrivită pentru noi, un lucru care ni se va repeta constant este importanța consumului de fructe și legume. Din ce ni e spune, acestea pot fi o adevărată mină de aur pentru sănătatea noastră, mai ales dacă vrem să dăm jos din kilogramele în plus.

Cu toate acestea, nu mulți dintre noi știu că o legumă anume poate, de fapt, să ne îngrașe! Această legumă, cât și altele care se află în această situație, pot părea, la prima vedere, extrem de banale și sănătoase!

În general, legumele au un conținut scăzut de calorii și fibre, de aceea ne și sunt recomandate atât de des, când vrem să țiem o dietă. Cu toate acetea, deși poate suna surprinzător, există și unele excepții!

Leguma care ne poate îngrășa

De exemplu, o legumă care ne poate adăuga kilograme în plus este cartoful! Datorită conținutului ridicat de carbohidrați, trebuie să avem grijă să nu exagerăm cu consumul cartofilor! Iar, mai ales dacă îi pregătim prăjiți, în ulei, aceștia ne vor îngrășa și mai repede!

Iar cartofii nu sunt singura excepție de la regulă! Mai există și alte legume care pot să ne facă întreaga dietă inutilă, dacă le consumăm prea des! De exemplu, mazărea, țelina, păstârnacul, cât și fasolea, conțin un nivel ridicat de carbohidrați, fiind la fel de periculoase pentru silueta noastră precum cartofii!

Este important să avem grijă să avem o dietă variată, atunci când încercăm să luptăm cu kilogramele în plus. De asemenea, doar pentru că un aliment este considerat „fruct”, sau „legumă”, nu înseamnă că nu ne va îngrășa, dacă începem să îl consumăm în exces.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Peștele este vedeta mesei jpeg
image
image
image
image
image
image
MAE
Mongolia FOTO Shutterstock
Poiana cu narcise din Pasul Vâlcan. Foto: Lucian Ignat
ionut ivana jpg
Salariu - calcule - facturi - bani - facturi FOTO Shutterstock
MIRCEA BRAVO jpg
lac cutremur1 jpg
Kate Middleton foto profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net