Ce este bulgurul, ingredientul-minune care ne-ar putea schimba viața. De ce este bine să-l consumăm

Este un aliment extrem de util pentru sănătatea noastră, însă doar foarte puțin utilizat în rețetele noastre de zi cu zi. Ei bine, nutriționistul Luminița Catană ne vorbește atât despre importanța bulgurului, iar, mai mult decât atât, ne oferă și o rețetă delicioasă pe bază de bulgur!

Bulgurul este foarte bun pentru organism / foto: Pixebel
Bulgurul este foarte bun pentru organism / foto: Pixebel

Este unul dintre alimentele extrem de utile pentru sănătatea noastră, însă doar foarte puțini români îl integrează în dieta lor de zi cu zi. Ei bine, potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, nutriționistul Luminița Catană ne vorbește atât despre importanța bulgurului, iar, mai mult decât atât, ne oferă și o rețetă delicioasă pe bază de bulgur!

„Întâlnit în bucătăria de zi cu zi în Orientul Mijlociu, Asia de Sud, dar și în Europa, l-am adoptat și noi. Este un aliment ce se gătește rapid, deoarece grâul este curățat, prefiert, uscat și măcinat în bucățele mai mari.  Cu un conținut bogat în minerale- calciu, fier, magneziu, fosfor, sodiu, potasiu, zinc, vitamine- C, B1, B3, B6, B12, A și acid folic și în acizi grași saturați, și nesaturați, aduce diversitate în bucătărie”, ne spune Luminița Catană despre acest ingredient delicios.

Cât de util este bulgurul pentru sănătatea noastră

„Dintre beneficiile pe care le aduce consumul de bulgur aș dori să menționez: îmbunătățește sănătatea inimii și a aparatului cardiovascular, și reduce riscul de accidente vasculare cerebrale, datorită conținutului bogat în fibre în primul rând.

Contribuie la controlul glicemiei, prin reducerea rezistenței la insulină și a senzației de sațietate, susține digestia și flora intestinală. Contribuie la scăderea în greutate prin aportul de fibre, susținerea florei bacteriene și senzației de sațietate. Însă aș dori să știți că în cazul unui colon iritabil îl evităm și apelam la bulgurul din hrișcă, și este nevoie să ținem cont de hidratarea zilnică – adică o cantitate suficienta de apă consumată pe zi”, ne mai spune medicul nutriționist.

Rețeta perfectă de bulgur

Bulgurul poate fi folosit în numeroase rețete / foto: Shutterstock
Bulgurul poate fi folosit în numeroase rețete / foto: Shutterstock

Dacă vrem să introducem acest aliment util în dieta noastră, avem la dispoziție o rețetă perfectă! Tot ce ne trebuie sunt 100 g de bulgur fin, 200 grame de pătrunjel, 4 crenguțe de mentă proaspătă, 3 linguri de ulei de măsline, o legătura de ceapă verde, 2 sau 3 roșii, suc de lămâie, dar și sare și piper.

Apoi, turnați apă clototită peste bulgur până când își dublează volumul, spălați pătrunjelul îl uscăm, apoi scăpăm de codițe și îl tăiem mărunt! Apoi, ceapa și frunzele de mentă trebuie tăiate fin, în timp ce roșiile ar trebuie tăiate cubulețe.

În final, puneți toate aceste ingrediente tăiate într-un vas, peste care veți adăuga bulgurul. Faceți un dressing din ulei, suc de lămâie, cât și sare și piper, apoi amestecați bine. Salata trebuie lăsată măcar 30 de minute, apoi o puteți servi!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net