Jurnalistul român care a murit în urma unui infarct „suspect” la doar 47 de ani

Ultima actualizare:

A fost redactor la TVR și a relatat îndelung despre evenimentele Revoluţiei din decembrie 1989. A fost și coautor al serialului „Revoluția română în direct”, realizat împreună cu alta mare jurnalist român, Mihai Tatulici. Potrivit unui documentar Rador, jurnalistul Virgil Tatomir a suferit un infarct considerat „suspect”, la doar 47 de ani. La vremea respectivă, se arată în documentar, s-a vehiculat ipoteza că „infarctul” a fost cauzat de ideile și acțiunile unioniste ale lui Tatomir și excelentelor sale reportaje despre Basarabia.

Un infarct „suspect”

image

Jurnalistul Virgil Tatomir a fost implicat în evenimentele Revoluţiei din decembrie 1989. Ulterior a devenit coautor al serialului „Revoluția română în direct” și coautor al filmului „Povestea Timişorii". Pentru această producție, Virgil Tatomir a lucrat alături de Mihai Tatulici. Filmul a fost difuzat în 1991 la TVR, scrie Evz.ro

Virgil Tatomir s-a stins pe 10 iunie 1992, în urma unui infarct. Vestea decesului a stârnit multe speculații. Majoritatea dintre acestea făceau referire la ipoteza că moartea sa a survenit din cauze “externe”.

Multe voci susțineau că viziunile și reportajele sale legate de Basarabia ar fi atras această consecință.

„Revoluţia ne-a prins exact când trebuia, la 40 de ani. Dacă aveam 30, eram prea tineri şi nu ştiam cum să profităm de situaţie, iar dacă venea mai târziu, la 50 de ani, nu mai aveam energia necesară. La 40 de ani, cu experienţa acumulată deja în presă, a fost perfect“, spunea Mihai Tatulici despre Revoluția căruia i-a dedicat serialul „Revoluţia română în direct“, realizat împreună cu regretatul Virgil Tatomir.

„Văd o soartă crudă, un viitor negru, şanse tot mai mici, posibilitate de carieră limitată! Vin vremuri grele pentru voi. E o meserie jegoasă“, le spunea Mihai Tatulici în 2008 tinerilor jurnaliști veniți la Şcoala Naţională de Jurnalism pentru Tineret, de la Costineşti.

Virgil Tatomir a fost distins post-mortem

Virgil Tatomir a fost distins, post-mortem, cu medalia „Revoluţia română din decembrie 1989".

În memoria sa, anual se acordă Premiul „Virgil Tatomir” pentru publicistică juridică, al Uniunii Juriştilor din România şi Premiul „Virgil Tatomir” pentru publicistică al Societății Academice „Titu Maiorescu”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William  sursa foto   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Feodor Dostoievski jpg jpeg
zoia ceausescu jpg
BeFunky collage (1) jpg
deces fiica Igor Cuciuc  jpeg
sambata de sus jpg
SO MAI2024 DUSTER 012 jpg
supa minestrone jpeg
evolutia speciei umane disparitie digitala shutterstock 265868438 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net