Lacul fără fund, de o frumusețe răpitoare, se regăsește în România. Ce mistere ascunde ochiul de apă

Ultima actualizare:

Lacul fără fund, de o frumusețe rapitoare, se regăsește în România. Ce mistere ascunde ochiul de apă! Situat în Munții Siriului, Lacul Vulturilor este o destinație naturală de o frumusețe impresionantă. Această bijuterie montană, aflată la o altitudine de aproximativ 1.420 de metri, atrage turiști din toate colțurile țării datorită peisajelor sale pitorești și a liniștii care domnește în această zonă sălbatică.

Ce mistere ascunde ochiul de apă
Ce mistere ascunde ochiul de apă

Lacul fără fund, de o frumusețe rapitoare

Lacul fără Fund este localizat mai exact în județul Buzău, pe suprafața comunei Chiojdu. Lacul Vulturilor este înconjurat de numeroase legende și povești locale. Una dintre cele mai cunoscute legende spune că în fiecare primăvară, vulturii vin să bea apă din lac, considerându-l un loc sacru, conform scriitorului Alexandru Vlahuță.

„Vin vulturii, primăvara, de beau apă ca să întinerească, aici îşi învaţă puii să zboare, deasupra acestei oglinzi fermecate mijesc de somn, cu aripile-ntinse, trufaşii regi ai înălţimilor”, scria autorul.

O altă legendă menționează că lacul nu are fund, alimentând misterul și fascinația care înconjoară acest loc. În realitatea, apa nu depășește 2,5 metri adâncime, dar multe persoane au relatat de-a lungul anilor că aici au fost curmate numeroase vieți.

Există o legendă care spune că „Lacul fără fund” ascunde un drum-capcană ce a înghițit o întreagă armată germană în timpul războiului. De asemenea, se povestește despre un cioban care și-a aruncat bâta în lac și, după un an, a găsit-o plutind pe Dunăre, ceea ce l-a făcut să revină acasă. De asemenea, o altă legendă relatează că localnicii ar fi aruncat bogățiile în lac pentru a le proteja de tătari, dar nu le-au mai găsit. În apropiere, Lacul Vulturilor oferă o priveliște rară a caprelor negre, protejate de lege.

Accesul la Lacul Vulturilor se face prin trasee de munte bine marcate, cu puncte de plecare din localitățile Siriu sau Nehoiu. Drumul către lac poate fi o aventură în sine, oferind ocazia de a explora pădurile dense și formațiunile stâncoase ale Munților Siriului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
www.bugetul.ro
la calculator evaluare de acasa   foto pixabay jpg
image
image
image
image
image
image
Simion  5832 PNG
Reciclare ambalaj conform jpg
antalya 928302 1280 (1) jpg
gradina curte flori istock jpg
Plata prin NFC cu smartphone ul FOTO Shutterstock jpg
istock vot votare jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
4 front evaluare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net